…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Mart 2021, Pazartesi Kastamonu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Fidanlar Toprakla Buluştu


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından başlatılan Mercan Seferberliği kapsamında Türkiye’nin 81 İlinde olduğu gibi İlimizde de ‘Mercan Hatıra Ormanı’ oluşturuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Bakanlığımız işbirliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan Mercan Hatıra Ormanına kadınların da katılımıyla 100 fidan dikildi.

Merkez Bahadır köyü sınırlarında oluşturulan Mercan Hatıra Ormanı törenine; Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, İl Müdürümüz Abdullah Savaş, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Durgut, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, müdürlüğümüzde görev yapan kadın personeller katıldı.

İl Müdürümüz Abdullah Savaş, “Ailenin ve toplumsal hayatın tamamlayıcısı, ekonomik ve sosyal kalkınmanın öznesi olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Başta eğitim, istihdam, sağlık, karar alma mekanizmalarına katılım olmak üzere hayatın tüm alanlarında hak, fırsat ve imkânlardan kadınların tam olarak yararlanmalarını sağlamayı, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığın ve şiddetin önlenmesini hedefliyoruz. Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde, Bakanlığımızca başlatılan “Mercan Seferberliği” projemizi ilimizde de gerçekleştirdik. Proje çerçevesinde Mercan Ormanları adını verdiğimiz proje ile Bahadır Köyü’müzde kadın çalışanlarımızın katılımlarıyla fidan dikme etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. “Mercan Seferberliği” ile kadına yönelik şiddetle mücadele etmeyi, kadınlarımızın kendi hikayelerini yazabilmeleri için fırsatlar sunmayı, annelik rolünü güçlendirecek politikalar geliştirmeyi, karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almalarını sağlamayı, sosyoekonomik açıdan güçlenmelerini desteklemeyi hedefliyoruz. Kadınlarımız bize Allah’ın emanetidir. İnşallah farkındalık oluşturacak bu tür projelerle kadınlarımıza yönelik şiddetin son bulduğu yarınlara kavuşacağız. Bu duygularla tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.