…
…
…
20 Kasım 2021, Cumartesi kastamonu

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde “Yaşamın İçinden Bir Genç Bir Fotoğraf” Projesi Fotoğraf Sergisi


Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile birlikte uyguladığımız “Yaşamın içinden bir genç bir fotoğraf” projesi kapsamında fotoğraf sergisi 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününde Valimiz Sayın Avni Çakır tarafından açıldı. Sergi bugünün yanında Pazar günü boyunca da açık olacak.

İl Müdürümüz Abdullah Savaş “Çok anlamlı bir günde çok önem verdiğimiz bir proje olan Yaşamın İçinden Bir Genç Bir Fotoğraf Projesi kapsamında çocuklarımızın çektiği birbirinden güzel fotoğrafların sergilendiği serginin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Proje kapsamında çocuklarımız hem fotoğrafçılık eğitimi aldılar, hem her köşesi ayrı güzel olan Güzel Kastamonumuzu gezdiler ve gördüklerini fotoğrafladılar. Bu projede emeği ve katkısı olan çok sayıda kişi var, Sayın Valimiz başta olmak üzere, il müdürlerimize, dernek başkanlarımıza, projeye katkısı olan, proje kapsamında çalışan herkese şükranlarımı sunuyorum. Her yaptığımız çalışmada diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız başta olmak üzere birçok kesimin desteğini yanımızda buluyoruz. Bu vesile ile her fırsatta yanımızda olan herkese şükranlarımızı arz ediyorum.

Bugün aynı zaman da 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Bildiğiniz gibi 20 Kasım 1989 tarihinde Çocuk Hakları Sözleşmesinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edilmesi münasebetiyle her yıl 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. Sözleşmeye imza atan 43’ üncü ülke olan ülkemiz dahil olmak üzere 196 ülkenin taraf olduğu sözleşme en fazla ülkenin onayladığı insan hakları belgesidir. Bizler “Çocuğun üstün yararı” ilkesini içtenlikle benimsiyor, sözleşmenin gereklerini tüm çocuklarımız için uygulamaya çalışıyoruz.  Çocuklarımızın haklarını sonuna kadar savunuyor, onlara güzel bir dünya bırakmak için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.