…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mart 2021, Perşembe Kastamonu

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü Programı


18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü programı Valimiz Avni Çakır’ın katılımları ile şehitler anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Valimiz Sayın Avni Çakır, Milletvekilleri Metin Çelik, Hasan Baltacı, Garnizon Komutanı ve Asker Alma Bölge Başkanı Personel Albay Yücel Ercan, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Hamdi Topal, Vali Yardımcıları Ünal Kılıçarslan, Mustafa Taş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Abdullah Savaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Çenet, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Hakan Öztürkmen, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu’nun katılımları ile Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanlığının Şehitler Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Valimiz Sayın Avni Çakır şehitlikteki konuşmasında; “Aziz şehitlerimizi sizlere en derin minnet ve şükran hislerimizi sunmak için 18 Mart Şehitler günü vesilesiyle huzurunuzda bulunuyoruz. Şer odakları tarihin her safhasında Türk milletini esaret altına almak, vatanını bölmek, birliğini, dirliğini bozmak için her türlü hile ve saldırı yapmaktan geri durmadı. Malazgirtten Çanakkale’ye kurtuluş savaşından bugüne kadar her seferinde karşılarında vatanı, bayrağı vazifesi uğruna düğüne gider gibi şehadete koşan vatan evlatlarını yani sizleri gördüler. Hayatınızı hiçe sayarak bizlere cennet bir ülke bıraktınız kanlarınızla suladığınız bu aziz vatanın semalarında, şanlı bayrağımız sizlerin sayesinde gururla dalgalanmaktadır. Yazdığınız eşsiz kahramanlık destanıyla birlik ve beraberliğimiz kasteden her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede sarsılmaz inancımıza ve tükenmez gücümüze ilham kaynağı oldunuz bize emanet bıraktığınız bu cennet vatanı canımız pahasına koruyacağımıza söz veriyoruz ruhunuz şad olsun” ifadelerini kullandı.

Nasrullah Camii Baş İmam hatibi Kahraman Şekercioğlu tarafından yapılan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından yapılan dua edildi.

Valimiz Sayın Avni Çakır ve beraberindekilerle aziz şehitlerimizin kabirlerinin ziyaret edilmesinin ardından program sona erdi.