…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
12 Mayıs 2023, Cuma Kastamonu

“10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI” COŞKUYLA KUTLANDI


10 – 16 Mayıs Engelliler İlimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İl Merkezinde bulunan bir alışveriş merkezinde; İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu ve Hüseyin Üster Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin hazırladığı birbirinden güzel rölyef, filograf, pul boncuk, makrome, taş baskı, sepet örücülüğü, takı, yağlı boya çalışmalarının bulunduğu sergi ziyaret edildi, ardından Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programda özel çocuklarımız nefes kesen gösteriler sergiledi. İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Hüseyin Üster Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören öğrencilerin hazırladığı programda birbirinden güzel sahne gösterileri gerçekleştirildi. Son olarak Engelliler Haftası kapsamında bir günlük temsili askerlik yapacak gençlerimiz için kına yakma merasimi gerçekleştirildi.

İl Müdürümüz Abdullah Savaş; “Hayatın tüm alanlarında yer alarak toplumun ayrılmaz bir parçası olduklarını gösteren engelli kardeşlerimizin elde ettikleri başarılar bizleri mutlu etmektedir. Engelli kardeşlerimizin her konuda yanlarında olmaya ve hayatlarını kolaylaştırmaya gayret ediyoruz." şeklinde konuştu.

Düzenlenen programlara, Valimiz Sayın Avni Çakır, İl Müdürümüz Abdullah Savaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, İl Millî Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, İlimiz Protokolü ve aileler katılım sağladı.