…
07 Temmuz 2019, Pazar Kızılcahamam,Ankara

Bakan Selçuk: “81 İlimizde Gönül Bağı Kuracağız”


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kızılcahamam’da iki gün süren “İl Müdürleri ve Birim Amirleri Toplantısı”nın kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.

“82 Milyona Hitap Eden Bakanlığız”

81 ilin Aile, Çalışma  ve Sosyal Hizmetler il müdürleri ile biraraya Bakan Selçuk, iki gün boyunca verimli toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade etti. İl müdürlerinin hem kendisi hem de birim amirleri ile birebir görüşme imkanı bulduğunu kaydeden Bakan Selçuk,  “82 milyona hitap eden bakanlığız. Çocuk anne karnındayken çalışmalarımız başlıyor, vefat ettikten sonra da yakınlarına ulaşıyoruz, bu çalışmalar devam ediyor.” dedi. Bakan Selçuk, sosyal hizmetlerin çalışmaların odağı olması gerektiğinin altını çizdi.

İletşimin ve işbirliğinin önemine dikkat çeken Bakan Selçuk, “Kendi Bakanlığımız içinde de Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), Çalışma ve İş Kurumu(İŞKUR) İl Müdürlerimizle zaten et ve tırnak gibi olmalısınız.” dedi.

Bakan Selçuk, “Başarı, birbiriyle çok iyi senkronize olmuş, birbiriyle uyumlu çalışan ekiplerin işidir. Başarı ben diyenlerin değil biz diyenlerin işidir.”  vurgusu yaptı. 

 “Gayreti Bir Yaşam Felsefesi Haline Getireceğiz” 

Gayreti bir yaşam felsefesi haline getirmenin önemine değinen Bakan Selçuk,  “Başarı Allah’ın takdiri…  Gayret bizden tevdi Allah’tan. İnşallah biz bu yolda olalım.Sonuç kadar yoldaki etik ve ahlaki duruşumuz Allah’ın takdirini kazandığımız kısım. Önemli olan başarıya ahlaki ve etik yollarla ulaşabilmek.”değerlendirmesinde bulundu.

Ülkemizin zor süreçlerden geçtiğini hatırlatan Bakan Selçuk, “Manevi değerlerle donatılmış insanlarımızın, birbirinizin kıymetini bilelim. 81 ilimizle gönül bağı kuracağız. Etkin bir yönetim için bu bağı güçlendirmek zorundayız” değerlendirmesinde bulundu.

“Bu Vatanın Şehit ve Gazilerimizin Bizlere Emaneti Olduğunu Asla Unutmayalım” 

15 Temmuz’un yıldönümünün yaklaştığını belirten Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, il müdürlerine şehit yakını ve gazilerle iletişimi aksatmadan devam ettirme çağrısı yaptı. “Onların hayır dualarını alalım. Bir ihtiyaçları var mı mutlaka takip edelim. Bu vatanın şehit ve gazilerimizin bizlere emaneti olduğunu asla unutmayalım.” diyen Bakan Selçuk, il müdürlerine duyarlı çalışmalarından dolayı da teşekkür etti.