…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Nisan 2022, Pazartesi Karaman, Türkiye

Karaman’ın Çocukları Teknokent'te


     Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü organizasyonunda 22 Nisan 2022 tarihinde Adana ilinde düzenlenen “TEKNOKENT 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ” etkinliğine ilimiz Çocuk Hakları İl Komitesi üyesi çocuklar, Karaman Çocuk Evleri Sitesi ve Karaman Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde koruma ve bakım altında bulunan çocuklarımızdan oluşan kırk beş kişilik ekip ile katılım sağlanmıştır.  

     Etkinliğe ilimiz ile birlikte toplam dokuz ilden katılım sağlanmış olup katılımcı çocuklarımız gün boyu çeşitli etkinlik ve oyunlara katılmıştır. Her ilin tanıtım amaçlı standında çocuklarımızın ve ilin tanıtımını sağlayacak etkinliklere yer verilmiştir. İlimiz standına yoğun ilgi gerçekleşmiş olup başta sayın bakanımız Derya Yanık Hanımefendi, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürümüz Musa Şahin, eski Kültür Bakanımız ve Adana İl Jandarma Komutanımız olmak üzere misafirlerimize çalışmalarımız hakkında bilgiler aktarılmıştır. Ayrıca Sayın Bakanımıza ilimiz Çocuk Evleri Sitesinde korunma ve bakım altında bulunan çocuklarımızın yapmış olduğu kat-ı sanatı ile Atatürk posteri hediye edilmiştir.

     Programa sanatçı Şükriye Tutkun, TRT Rafadan Tayfa Ekibi katılım sağlamış olup çocuklarımızın hoşça vakit geçirmelerini sağlamışlardır. Ayrıca etkinlik alanında çocuklar için Osmanlı macunu, bici bici, dondurma, pamuk şeker, patlamış mısır ve şerbet ikramında bulunulmuştur.

     Sayın Bakanımız “Etkinlik kapsamında çocuklarımıza yönelik bu tür etkinlikler ile çocuk ve gençlerimizi bilim ve teknoloji ile bilinçli şekilde tanışmaları, bu alanda üretken olmaları, fikir ve projelerini hayata geçirecek bakış açısı ile yetişmelerini önemsiyoruz.” diyerek etkinliğin amaç ve hedefini kısaca özetlemiştir.

     Günübirlik gerçekleştirilen etkinlik çocuklarımızla birlikte Adana ilinde Adana’ya özgü yemek programıyla sonlandırılmıştır.