…
…
…
…
04 Ağustos 2020, Salı Karaman, Türkiye

Karaman Çocuk Evlerinde Kalan Çocuklarımızdan Mustafa Kömür’ün YKS Başarısı


Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşumuz Çocuk Evleri’nde kalmakta olan Ömer Dinçer İHL öğrencisi çocuğumuz Mustafa KÖMÜR 2020 YKS sınavında ilk 10 bine girerek 431 puanla 3.376’ncı olmuştur. Türkiye genelinde devlet korumasında bulunan çocuklarımız arasında ise en yüksek puanı almıştır. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk 30.07.2020 tarihinde YKS sınavında başarı sağlayan Türkiye genelindeki 13 çocuğumuzla internet üzerinden canlı görüşme gerçekleştirmiş ve çocuğumuz Mustafa KÖMÜR ile bir süre sohbet ettikten sonra tebrik ederek başarılarının devamını dilemiştir. Sayın Bakanımız tarafından hediye edilen diz üstü bilgisayar İl Müdürümüz Servet TÜREGÜN tarafından gencimiz Mustafa KÖMÜR’e teslim edilmiştir.

     Son sınıfı 96.30 not ortalamasıyla tamamlayan Mustafa KÖMÜR, YKS’ye bir yıl önceden hazırlanmaya başladığını, hiç ara vermeden çalıştığını, kendisini bir süre ile kısıtlamadan kalmış olduğu ev ortamında çalışma düzeni oluşturduğunu ve azmi sayesinde başarıya ulaştığını ifade etmiştir. Okuldaki Öğretmenlerine ve kendisine destek olan Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi çalışanlarına teşekkür etmiştir. İlahiyat okumayı düşündüğünü belirten Mustafa KÖMÜR, okul tercihi konusunda araştırma yaptığını, Marmara veya İstanbul İlahiyat Fakültelerini düşünebileceğini belirtmiştir.

     Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Çocuk Evi ve Çocuk Evleri Sitesinde Kalmakta olan çocuklara yönelik Umre Ödüllü Değerler Eğitimi Yarışmasında erkeklerde Mustafa KÖMÜR Karaman İl birincisi olarak Nisan ayı ara tatilinde Umreye gitmeye hak kazanmıştır. Ancak Umre ödülü, Yeni Korona Virüs (COVID-19) sebebiyle süresi belirsiz olarak ertelenmiştir.

     Çocuk Evlerimizde kalan diğer çocuklarımıza da olumlu örnek olan gencimiz Mustafa KÖMÜR’e üniversite hayatında da başarılar diliyoruz.