…
…
…
…
…
29 Kasım 2019, Cuma Karaman, Türkiye

Çocuk Hakları Akran Eğitimi


Müdürlüğümüz koordinesinde çalışmalarını yürüten ve her kesimden çocuklarımızın temsil edildiği Karaman Çocuk Hakları İl Komitesince 29 Kasım 2019 Cuma Günü İlimiz Zübeyde Hanım Ortaokulu’nda “Çocuk Hakları Günü” ve “Bugünün Çocuklarının Yarının Çocuklarına Bırakacakları Daha Temiz Bir Dünya İçin El Ele Kampanyası” kapsamında akran eğitimi verilmiştir.

Zübeyde Hanım Ortaokulu Konferans Salonunda yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı eğitim ve farkındalık çalışması Karaman İl Çocuk  Hakları Komite Başkanı Elanur ZOROĞLU’nun sunumu ile gerçekleştirilmiştir. Çalışmada, Çocuk Haklarının tarihçesi, içeriği, İlimizde yapılan çalışma örnekleri, mevcut üyelerimiz hakkında bilgi sunumu, önümüzdeki yıl için planlanan çalışmalar ve çocukların il komitelerine katılımı konuları ele alınmıştır.

Eğitim ve seminer çalışması, katılımcı öğrencilerin sorularının cevaplanması ile sona erdi. Bu çalışmanın yapılmasında Karaman Çocuk Koruma Kanunu İl Koordinasyonu, Karaman Çocuk Hakları İl Komitesi üyesi çocuklarımız, Zübeyde Hanım Ortaokulu Müdür, İdareci ve öğretmenleri ile katılımcı öğretmenlerine verdikleri katkı ve emekleri için teşekkür ederiz. Bir sonraki çalışmamız Karaman Alparslan Ortaokulu’nda gerçekleştirilecek olup tüm öğrenci kardeşlerimizi, çocuklarımızı ve konuya ilgi duyanları 03 Aralık 2019 tarihinde saat: 13.00 de yapılacak çalışmaya bekliyoruz.