…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
25 Mart 2024, Pazartesi Karaman, Türkiye

Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu Yıl Dönümü 18 Mart Şehitleri Anma Günü Kutlandı


     18 Mart 2024 Cuma günü Cumhuriyet Parkında Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla devam etti. Çelenk sunma programına Vali Hüseyin Engin SARIİBRAHİM, Karaman Milletvekili Osman Sağlam, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İhsan Akdoğan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Murat Alkan, POMEM Müdürü Aydın Karan, il protokolü, askeri erkân ve emniyet mensupları ile şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

     Türk tarihinin dönüm noktasını teşkil eden Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri anma günü etkinlikleri kapsamında daha sonra Şehit Aileleri Derneği ve Muharip Gaziler Derneği ziyaretinin ardından asker ve polis şehitlikleri ziyaret edildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından şehitlerimizin mezarlarına karanfil bırakılmasıyla devam etti.

        18 Mart Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde şehit ailelerine bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

       Çanakkale Deniz Zaferi ve 18 Mart Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında polisevinde düzenlenen iftar programında Vali Hüseyin Engin SARIİBRAHİM, şehit aileleri ile yakından ilgilenerek bir süre onlarla hasbihal etti.