…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
01 Temmuz 2022, Cuma Karaman, Türkiye

30 Haziran Koruyucu Aile Günü Etkinliklerle Kutlandı


     Korunma altına alınan çocukların aile ortamında bakımlarının sağlanması, koruyucu aile hizmetinin tanıtımı, teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve korunma ihtiyacı içinde olan çocuklar ile koruyucu aile hizmetine yönelik kamuoyunun farkındalığının arttırılması amacıyla, Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan 2021/12 sayılı Genelge ile 30 Haziran gününün "Koruyucu Aile Günü" olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

     Bu kapsamda 28 Haziran günü; Sayın Valimiz Tuncay Akkoyun'un eşi Canan Akkoyun Hanımefendi ve İl Emniyet Müdürü Ayhan TAŞ’ ın eşleri Melek TAŞ’ ın katılımlarıyla koruyucu aile ve Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocuklarımız ziyaret edilmiştir.

     30 Haziran günü ise; Sayın Valimiz Tuncay Akkoyun'un eşi Canan Akkoyun Hanımefendi, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, daire müdürleri, koruyucu aileler ile Cumhuriyet Parkı'ndan Aktekke Meydanı’na doğru kortej yürüyüşü, Aktekke meydanında biten yürüyüşün ardından Ali Rıza Alıçlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalmakta olan engellilerimizden oluşan mehter grubu gösterisi ve devamında çeşitli ikramlar olmuştur.

     İl Müdürümüz Servet Türegün programda, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, şunları kaydetti: "Karamanlı hemşerilerimizden koruyucu ailelere katkı sağlamalarını, sayıların artmasını, çocuklarımızla tanışmalarını, bunun içinde il müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerektiğini, koruyucu aile sayımızı arttırarak birlikte çocuklarımızı hep birlikte yetiştirmeyi amaçladıklarını” ifade etti.

     Öğleden sonra İl Müftülüğü tarafından Piri Reis Kültür Merkezinde “Bir Yetime Aile Olmak” konulu panele katılım sağlandı. Programa Sayın valimiz Tuncay Akkoyun ve eşleri Canan Akkoyun Hanımefendi, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Müdürümüz Servet Türegün, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar.

     Kuran-ı Kerim tilaveti ardından program Sayın Valimiz Tuncay Akkoyun’un açılış konuşmasıyla başladı. Panelde; İl müdürlüğümüzde görevli meslek elemanın sunumu ardından, koruyucu ailemiz tecrübe paylaşımında bulunarak, koruyucu aile olma sürecinden bahsettiler.