…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
24 Mart 2022, Perşembe Karaman, Türkiye

18-24 Mart Yaşlılar Haftası Etkinlikleri


     Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müdürlüğümüz kuruluşlarından Dursun Fakih Huzurevi sakinlerinin el emeği ürünleri sergisi açılışına Sayın Valimiz Mehmet Alpaslan Işık’ın yanı sıra Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Dursun Fakih Huzurevi sakinlerinin Halk Eğitim Merkezi sanat ve meslek eğitmenleri ile birlikte yaptıkları el emeği göz nuru katı sanatı tabloları, dokuma ve el sanatlarından oluşan eserlerin açılışını yapan Vali Işık ve beraberindekiler sergideki ürünleri incelediler.

     Devam eden günlerde Dursun Fakih Huzurevini ziyaret ederek burada kalan yaşlı vatandaşlarımızla bir araya gelen Sayın Valimiz Mehmet Alpaslan Işık, yakından ilgilendiği ve bir süre sohbet ettiği yaşlılarımızı dinleyerek hal ve hatırlarını sordu, gönüllerini aldı.

     Sohbet ortamında gerçekleşen ziyaretin devamında huzurevi sakinlerine çeşitli hediyeler veren Vali Işık, programın sonunda huzurevinde kalan evli çifti ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

     Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı İl müdürlüğümüze bağlı huzurevlerimizi ziyaret ettiler. Ziyaretlerinde huzurevi sakinleri ile sohbet eden Sayın Kalaycı yaşlılarımızın gönüllerini alarak hediyelerini takdim ettiler.

     Dursun Fakih Huzurevinin Lütfi Elvan Kongre merkezinde düzenlediği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İl Müdürümüz Servet Türegün'ün konuşması ile devam eden programda huzurevi personeli tarafından hazırlanan kısa filim izletildi. Huzurevi sakinleri tarafından organize edilen koro eşliğinde birbirinden güzel türküler seslendirildi. 

     Gecenin konuğu hukukçu-yazar Hayati İnanç Karamanlılarla söyleşi yaptı. Söyleşinin sonunda İl Müdürümüz Servet Türegün, yaşlılar haftası nedeniyle düzenlenen programa vakit ayırdığı için Hayati İnanç'a ve katılımcılara teşekkür ederek tablo ve plaket takdim etmiştir.