…
…
…
12 Ekim 2021, Salı Karaman, Türkiye

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Kutlu Olsun


11 Ekim, her yıl dünya genelinde Kız Çocukları Günü olarak anılmaktadır. 2012 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Dünya Kız Çocukları Günü, kız çocuklarının farkındalığını artırılmasını hedeflemektedir.

Her yıl dünya çapında kutlanan bu gün ile kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır.

Bu amaç doğrultusunda alınan kararda, kız çocuklarının kendilerini etkileyecek kararların alınmasına katılımı açısından kız çocuklarının desteklenmesinin, güçlendirilmesinin ve onlara yatırım yapılmasının son derece önemli olduğu, ayrıca bunun başarılmasının kız çocuklarına karşı ayrımcılık ve şiddeti önleyeceği, onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlayacağı belirtilmiştir.

İlimizde de bu kapsamda yapılan çalışmalar kapsamında Müdürlüğümüzce, alanında başarılı olmuş, kız çocuklarına örnek teşkil edebilecek akademik ve sosyal becerileri ile ön plana çıkmış çocuklarımız her yıl olduğu gibi ödüllendirilmiştir. Çocukların üstün yararı ilkesi kapsamında yürütülen çalışmalarımızda, kız çocuklarının hayatın her alanında var olmaları, hak ettikleri yerde, hak ettikleri şekilde varlıklarını sürdürmelerinde her zaman destekçisi olduğumuz kızlarımızın başarıları ile ne kadar guru duysak azdır.