…
…
…
…
…
…
…
…
…
02 Şubat 2021, Salı Karabük,TÜRKİYE

Vali Gürel, Yazıköy Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezini Ziyaret Etti.


Vali Fuat Gürel, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Törköz ve İl Müdürümüz Galip Sökmen ile birlikte 13 Yaş ve üzeri ruhsal engelli kadınlara hizmet vermekte olan Yazıköy Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ederek Müdürlük çalışmaları ve verilen hizmetler hakkında bilgiler aldı.

Covid-19 Pandemi süresince kuruluşun, izolasyon kuruluşu olarak kullanıldığını ifade eden İl Müdürümüz Galip Sökmen, “İl Müdürlüğümüzden hizmet alan vatandaşlarımız, kuruluşlarımıza alınmadan önce 14 gün Yazıköy’de izolasyon sürecini tamamlamakta ve bu izolasyon sürecinden sonra ilgili kuruluşlara kabulleri yapılmaktadır. Kuruluşumuzun ihtiyacı olan yemekhane hizmet binası için İl Özel İdaresi, 5 Şubat 2021 tarihinde ihaleye çıkacak ve ihale sonrası yemekhanenin de yapılması ile birlikte hizmetlerimiz daha verimli olacaktır.” dedi.

Yazıköy Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünde bulunan 6 evin tamamının faaliyete geçtiğinde burada 72 Ruhsal Engelli vatandaşımızın ağırlanacağını ifade eden Vali Gürel, “Şükürler olsun ki bir devletimiz var ve bizleri sokakta bırakmıyor, çok şükür sizin gibi ülkemizin değişik illerinden gelen kardeşlerimizi misafir edebiliyoruz. Sizler şuan buradasınız, burası çok sıcak ve şirin bir yuva. İnşallah bundan sonra ki süreçte de eksiklerimizi tamamlayarak mevut sayımızı 72’ye çıkarttığımız zaman dışarıda bulanan kardeşlerimizi buralarda misafir edeceğiz. İl Müdürü Galip beye, kuruluş müdürümüze ve personelimize gayret ve çabaları için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yazıköy Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünde kalan ruhsal engelli sakinlerimiz ile bir araya gelerek kendisi için yazılan mektupları okuyan Vali Gürel, duygu ve düşüncelerle yüklü güzel satırlar için teşekkür etti. Merkezde kalan Nazlıcan tarafından İstiklal Marşımızın 10 kıtası ezbere okunurken Nazlıcan’ın dokunaklı vurguları, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Ziyaret; türküler, ilahi ve akabinde yapılan yemek duası ile sona erdi.