…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
05 Şubat 2020, Çarşamba Karabük,TÜRKİYE

Türkiyede İlk Olma Özelliği Taşıyan Çocuk Hakları Köşemiz Çeşitli Etkinliklerle Açıldı


Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Hakları İl Komitemiz farkındalık çalışmaları kapsamında örnek bir projeye imza attı. Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesinde kurulan Çocuk Hakları Köşesinin açılışına Karabük Valimiz Sayın Fuat GÜREL’ in eşi Özlem Aras GÜREL Hanımefendi, Vali Yardımcısı V.  Numan Tahir ŞİMŞEK, Karabük Emniyet Müdürü Sırrı TUĞ, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet UZUN, İl Müdürümüz Galip SÖKMEN, Karabük Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şehnaz CEYLAN, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta Çocuk Hakları Komite üyesi Orkun Canip ÜNSAL ve Müdürlüğümüz personellerinden Sosyal Çalışmacı Gizem FİDAN enstrümanları ile  “Bana Bir Masal Anlat” isimli şarkıyı seslendirdi. Program Karabük Çocuk Hakları Komitesi Eş Başkanı Şevval AÇIKGÖZ’ ün konuşmaları ile devam etti.

 Eş Başkan Şevval AÇIKGÖZ konuşmasında;

“Çocuk Hakları Köşesinin açılmasındaki amacımızda çocukların temel hakları konusunda toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmaktır. Bu doğrultuda çocukların sık sık ziyaret ettiği Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanemizin Çocuk Bölümünde çocuk haklarına vurgu yapan ayrı bir köşemizin olmasını önemsedik. Çocuk Hakları Köşemizde çocuk haklarının kitaplar dışında çeşitli etkinliklerle de öğrenilmesini hedefledik. Çocuklar olarak biz oyunlar oynayarak ve uygulamaya dönük etkinliklerle çocuk haklarını daha iyi özümseyebileceğimize inanıyoruz. Eğitim kurumlarının köşemizi ziyaret ederek burada uygulamalar yapmasını da temenni ediyoruz. Ayrıca Çocuk Hakları Köşemizin komite tanıtımlarımızı ve duyurularımızı yapabileceğimiz bir platform olmasını umuyor ve şu an 266 olan komite üye sayımızın daha da artarak çocuk hakları konusunda ilimizin güçlenmesini diliyoruz” dedi.

Açılış programında Prof. Dr. Şehnaz CEYLAN’ ın çocuklara yönelik etkinlikleri, Feyza YALMAN’ ın çocuk hakları şarkısı, Özel Aylin Abla Gündüz Bakımevinin çocuk gösterisi izleyicilere sunuldu ve protokol konuşmaları ile sona erdi.

 Türkiye’ de il defa bir kütüphanede oluşturulan Çocuk Hakları Köşesinde çocuklarımızın oyun oynayarak haklarını tanıyacağı bir ortam oluşturuldu. Çocuk haklarının oyun ve uygulamalarla öğrenilmesi konusunda Çocuk Hakları Köşesinin tüm kütüphaneler için model olması hedeflendi.