…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Ağustos 2019, Salı Karabük, TÜRKİYE

“Sosyal Uyum Programı” ve “Okul Destek Projesi” Kapsamındaki Çocuklarımıza Yönelik İstanbul İline Kültür Gezisi Düzenlendi


Bakanlığımız SED Hizmetinden faydalanan ve ‘’Okul Destek’’ projesinde yer alan çocuklarımız ile İlimizde ikamet eden yabancı uyruklu çocuklarımızın faydalandığı ‘’Sosyal Uyum Programı’’ projesi kapsamındaki çocuklarımıza yönelik 08-09 Ağustos 2019 tarihlerinde İstanbul iline kültür gezisi düzenlendi.

İl Müdür Yardımcımız Kıymet BOZTAŞ ve Müdürlüğümüz personellerinin katılımıyla, İstanbul’un tarihi ve turistik yerleri ile doğal güzelliklerinin gezilip görülmesi ve bu illerde yer alan tarihi dokunun geziye katılan 21 çocuğumuzca gözlemlenmesi amacıyla düzenlenen kültür gezisi 08.08.2019’da Haliç’te yapılan kahvaltı ile başladı.  Kahvaltının ardından rehber eşliğinde İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde Haliç'e nazır bir tepe olan Pierre Loti, Eyüp Sultan Camii ve Türbeleri, Topkapı’da bulunan ve İstanbul’un Fethi’nin panaromik olarak canlandırıldığı Panaroma 1453 Tarih Müzesi, İstanbul şehrinin ilk kurulduğu ve geliştiği; Haliç, İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi ile çevrili olan Tarihî Yarımada (Suriçi), Ayasofya Müzesi, Sultan Ahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı gezildi. Sualtanahmet’te yenen öğle yemeğinin ardından İslami Eserler Müzesi, Türkiye'deki çeşitli yapıtların maketlerinin sergilendiği Miniatürk gezilerek akşam yemeği ve  konaklamak üzere otele geçildi.

09.08.2019’da yapılan kahvaltının ardından geziye kaldığı yerden devam eden çocuklarımız haliç kıyısında kendileri için özel olarak tahsis edilmiş tekne ile  boğaz turuna çıktı. Ardından İstanbul’un en yüksek iki tepesinden biri olan Büyük Çamlıca Tepesi’ne çıktı. Burada İstanbul manzarasının tadının çıkararak vakit geçiren çocuklarımız Florya sahilinde yer alan, Dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, dünyanın en büyük tematik akvaryumu olma özelliğini taşıyan İstanbul Akvaryum’a geçti. Akvaryumda geçirilen eğlenceli dakikaların ardından  Karabük iline doğru yola çıkıldı.

Gezi programımız 09 Ağustos 2019’da tüm çocuklarımız ve ailelerinin mutluluk ve memnuniyetlerini içeren konuşmaları ve teşekkürleri ile sonlandırıldı.