…
…
…
23 Ekim 2019, Çarşamba 100.Yıl,KARABÜK

SEVGİ ÜNİVERSİTESİ PROJESİNDE İLK DERSİMİZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ…


Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Öğrenci Kulübü ile İl Müdürlüğümüz arasında imzalanan protokolle faaliyete geçen “Sevgi Üniversitesi” projesi ilk faaliyetine “Fotoğrafçılık” dersi ile başladı.

Müdürlüğümüzce yürütülen Okul Destek Projesine dahil olan 20 çocuk, Sevgi Üniversitesi projesi kapsamında, Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Kulübü öğrencileriyle bir araya gelerek Karabük Üniversitesinde 8 ay boyunca farklı etkinlikler gerçekleştirecek.

Hafta sonu KBÜ’ de Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Kulübü ile buluşan çocuklar ilk olarak yerleşkeyi gezdi ve grup sorumlusu öğrencilerle tanıştı. Öğrencilere botanik bahçede KBÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü foto muhabiri Erdal Çıtak tarafından “Fotoğrafçılık” eğitimi verildi. Aldıkları fotoğrafçılık dersinden memnun kalan öğrenciler aldıkları eğitimi uygulayarak bol bol deneme çekimi yaptılar. Programın sonunda çocuklar üniversitenin hayvan barınağını gezerek eğlenceli vakit geçirdiler.

Proje takvimine göre öğrencilere hafta sonları sırasıyla; ok talimi, güzel ahlaki film gösterimi, sanat ve deney faaliyeti, helal ve sağlıklı yaşam, peygamberlerin hayatları ve yaşadıkları devirlere bıraktığı izler, güzel ahlak, Türk İslam büyüklerinin hayatları ve yaşadıkları devirlere bıraktığı izler gibi konularda eğitim verilecek ayrıca sınav dönemlerinde soru çözümü ve konu anlatımlarıyla çocukların eğitimine destek sağlanacaktır.