…
…
…
…
…
…
…
05 Aralık 2019, Perşembe Karabük, Türkiye

Sevgi bütün engelleri aşar


İl Müdürlüğümüzün organize ettiği 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle, Vali Fuat Gürel’in eşi Özlem Aras Gürel bir grup engelli vatandaşımız ile fedakar annelerini Valilik konutunda misafir etti.

Misafirleriyle tek tek ilgilenerek birlikte fotoğraf çektiren ve çeşitli hediyeler veren Özlem Aras Gürel, misafir aileler ile de yakından ilgilenerek taleplerini ve sorunlarını dinledi. Programda Özlem hanımefendiye İl Müdürümüz Galip Sökmen’in eşi Canan Sökmen ile kurum idarecilerimiz refakat etti.

Engellilerin normal bir hayat sürmeleri için toplumsal duyarlılığın arttırılması gerektiğine vurgu yapan Özlem Aras Gürel, “Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. O grup içerisine hepimiz girebiliriz. Engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılık oluşturmakla mümkündür. Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin ve onların fedakar ve eli öpülesi annelerinin sadece bir gün değil her gün yanındayız. Devletimiz engelli/engelsiz bütün vatandaşlarımızın yanındadır. Engelli kardeşlerimizin geleceğe hatırlanması, toplum içine çıkabilmesi ve sosyalleşebilmesi için çeşitli eğitim kurumlarını, rehabilitasyon merkezlerini ve bakım merkezlerini yaparak hizmette sunmaktadır. Ayrıca engelli ailelerimiz de, engelli yakınlarına bakabilmeleri için birçok destek programı ile desteklemektedir. Tüm engeller, sevgi, saygı ve dayanışma ile aşılır.” diye  konuştu.