…
…
…
…
27 Ocak 2020, Pazartesi Karabük Valiliği,TÜRKİYE

Safranbolu Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin Yapım Protokolü İmzalandı


16.01.2017 tarihinde Safranbolu Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Sayın Fatma Nuriye Sığın Hanımefendinin İl Müdürlüğümüze yapmış olduğu başvuru neticesinde konu İl Müdürlüğümüzce hızlı bir şekilde gündeme alınmış, Safranbolu ilçesi Yukarı Tokatlı Köyü sınırları içerisinde olan hazineye ait taşınmazın Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapılması için Bakanlığımıza tahsisi istenmiştir.

İl Müdürlüğümüzce Defterdarlıkla gerekli yazışmalar yapılarak Yukarı Tokatlı Köyü 101 Ada 54 nolu parseldeki 9.920,90 metre karelik alanın tahsisi istenmiştir. 24.07.2017 tarih ve 1099 sayılı Safranbolu Mal Müdürlüğünün yazısı ile anılan arazinin Bakanlığımıza tahsisi yapılmıştır. Bakanlığımıza tahsisi yapılan bu arsa üzerinde gerekli çalışmalar İl Özel İdaremiz tarafından gerçekleştirerek Huzurevi yapımı için uygun hale getirilmiştir.

İl Müdürlüğümüzce son şekli verilerek hazırlanan dosya derneğin talebi ile birlikte Bakanlığımıza onaya gönderilmiştir. Bakanlığımız yaptığı değerlendirmeden sonra Safranbolu İlçesi Yukarı Tokatlı Köyünde ki araziye dernek tarafından 100 yatak kapasiteli bir binanın yapılması için hazırladığı protokolü imzalamak üzere İl Müdürlüğümüze göndermiştir.

İl Müdürlüğümüzce gerekli hazırlıklar yapılarak Bakanlık adına İl Müdürümüz Galip Sökmen, Dernek adına Dernek Başkanı Fatma Nuriye Sığın tarafından imzalanan protokol 24 Ocak 2020 tarihinde Karabük Valiliği toplantı odasında Sayın Valimiz Fuat Gürel’ in onayına sunulmak üzere bir tören düzenlendi. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine; Sayın Valimiz Fuat Gürel, Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Safranbolu Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ceylan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Galip Sökmen, Dernek Başkanı Nuriye Sığın ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

İl Müdürümüz Galip Sökmen protokol imza töreninde şu ifadelere yer verdi, “İlimize yapılacak bu eser için arsanın tahsisinde emeği geçen Milli Emlak Müdürlüğüne, arsa üzerinde yapılan tadilatları hazırlayan İl Özel İdaremize yine arsa üzerinde Mimarlık iş ve işlemlerini bila bedel yaparak bizlere destek olan Harita Mühendisi Hasan Yıldırım Bey ve ekibine, konu ile ilgili emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Taraflarca imzalanan protokol hükümleri gereğince Dernek inşaat Ruhsatını almasına müteakip anılan binayı 3 yıl içerisinde yaparak İl Müdürlüğümüze teslim edecektir.