…
…
…
21 Nisan 2020, Salı Karabük, TÜRKİYE

Kore Gazimiz Kamil ÖZALP'ı Rahmeti Rahmana Uğurladık


İlimizin hayattaki 3 Kore gazisinden biri olan 01.07.1927 doğumlu Kamil ÖZALP amcamız 21 Nisan 2020 tarihinde vefat etti. Cenazesi Fevzi Çakmak Mahallesi Fatih Caminde kılınıp, namazın ardından Karabük Köyü mezarlığına defnedildi.

Cenaze Namazına Vali Yardımcısı V. Numan Tahir ŞİMŞEK, İl Müdürümüz Galip SÖKMEN, İl Müftüsü İlyas YILMAZTÜRK, Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Gökay YILDIZ, Muharip Gaziler Dernek Başkanı, Ailesi, yakınları ve komşuları katıldı.

Cenazeye katılanlara hitaben İl Müdürümüz Galip SÖKMEN: ‘’ Vatan sevgimizin, millet aşkımızın, dava şuurumuzun en güzel örneği musallada yatan büyüğümüzdür. Kore savaşına katılarak ülkemiz insanının Dünya Barışı için vatanından binlerce kilometre uzaklara giderken gözünü kırpmadan verilen görevleri yerine getirmede nasıl bir duyarlılık içerisinde olduğunu anlamak için bu kahramanlarımızın nasihat ve anılarını dinlememiz yeterlidir. Bizde Sayın Valimiz ile birlikte bundan 40 gün önce kendilerini ziyaret ederek hayır dualarını almıştık. Karabük’te yaşayan ve hayatta olan Osman AKKAYA ile Ahmet KARA büyüklerimize Rabbimden sağlıklı huzurlu bir ömür diliyorum. Ebedi istirahatgahına uğurladığımız Kamil ÖZALP Gazimizede Rabbimden Rahmet ve Mağfiret diliyor, Ailesine, yakınlarına ve Milletimize Başsağlığı diliyorum.’’ dedi.