…
…
…
…
08 Ekim 2020, Perşembe Karabük,TÜRKİYE

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı Yapıldı


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konulu 2020 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Toplantısı, Vali Fuat GÜREL başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher BERKER,  Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet PATLAK, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar YILMAZ, İl Emniyet Müdürü Sırrı TUĞ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Galip SÖKMEN ve kurum amirleri katıldı.

Kadına yönelik şiddetle topyekûn mücadele edilmesi, uygulamada öne çıkan sorunlar ve çözüm önerileri temelinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imzalanan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Protokol” çerçevesinde 3’er aylık periyotlar halinde yapılan toplantıda, şiddetle mücadele uygulamalarının daha iyiye götürülmesi için ilimizde, kurumlar tarafından planlanması gereken tedbirler değerlendirilerek,  şiddet vakalarının yaşanmaması için yapılacak çalışmalar üzerinde yoğunlaşıldı.

Kadına yönelik şiddetle mücadele ile ilgili il bazında gerçekleştirilen faaliyetler ve veriler aktarılarak, komisyon üyelerince mevcut duruma ilişkin analizler yapılıp, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında ilimizdeki; olay sayıları, başvuru sayıları, Kanun kapsamında alınan tedbirlerin niteliği görüşülerek toplantı sonlandırıldı.