…
…
18 Şubat 2021, Perşembe Karabük,TÜRKİYE

İl Müdürümüz Galip SÖKMEN’in, Regaip Kandili Mesajı;


İslam aleminde, her yıl manevi bir yenilenme mevsimi ve rahmet iklimi olarak bilinen mübarek üç aylara bir kez daha kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce Allah’ın insanlara rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği bu üç aylar, iç dünyamızı ve kalbimizi onarıp hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olmaktadır.

Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içerisinde barındıran üç aylarla birlikte dinimizce kutsal kabul ettiğimiz bazı kandil ve gecelerin feyzine de erişmiş bulunuyoruz. Bu önemli gün ve gecelerden biri olan ve üç ayların müjdecisi olarak gelen Regaip Kandili, her yıl; hicri takvime göre yedinci ay olan ve aynı zamanda üç ayların ilki sayılan şuan içinde bulunduğumuz Recep ayının, Müslümanlar arasında kutsal kabul edilen ilk cuma gecesi olarak idrak edilmektedir.

Bu güzel geceyi ifade eden Regaip Kandilindeki “Regâip” kelimesi, Arapça bir kelime olan "re-ğa-be" kökünden gelmektedir ve "re-ğabe", kelime olarak, elde edilmesi arzu edilen değerler, herhangi bir şeyi istemek, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. Bizler de ihsanlar ve ilahi tecellilere sahne olacağı bildirilen bu gecede, dua, istiğfar ve ibadetlerimizle günahlarımızın affı için çabalamalıyız. Feyzin, bereketin ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı, yapılan duaların,  dileklerin kabul edildiği, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yüksek seviyeye ulaştığı bir zaman dilimi olan mübarek ayları fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzatabileceğimiz herkese açmalı, insani meziyetlerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. İnanıyorum ki bir ibadet şuuru ile toplum olarak birbirimize kenetlenerek, birlik ve beraberlik anlayışı ile saygı ve hoşgörü çerçevesinde yapılan davranışlarımızın,  toplumumuzdaki refah seviyesini daha da arttıracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimiz, kahraman gazilerimiz, mesai arkadaşlarım ve Karabüklü hemşehrilerim olmak üzere bütün İslâm âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ediyor; üç ayların gelişiyle rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin tüm insanlığa yayılmasını, devletimizin bekasını, vatanımızın ve milletimizin her türlü afetlerden korunmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum.