…
…
10 Mart 2021, Çarşamba Karabük,TÜRKİYE

İl Müdürümüz Galip SÖKMEN’in, Miraç Kandili Mesajı;


Dinimize göre Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu mübarek üç aylardan Recep ayının, 27. gecesi idrak edilen Miraç Kandiline erişmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Kelime anlamı olarak yükselme manasına gelen Miraç; alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’ in, Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ve daveti ile bir gecede Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa’ya getirilip ardından Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade etmektedir. Aynı zamanda Miraç, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed başta olmak üzere her Müslüman için manevi bir terfi, Yüce Rabbimizle buluşma ve selamlaşma, O'nun katında yücelme ve yükselmenin bir sembolüdür. Ayrıca bizlere, en zor zamanda kaldığımızda dahi bir çıkış yolunun olabileceğini ve Yüce Allah’ın, bizlerden yardımını esirgemeyeceğini gösteren bu gün, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e, beş vakit namaz emrinin, Bakara Suresi’nin son iki ayetinin ve ümmetinden, Allah’a ortak koşmadan ölen kimselerin affedileceğinin bildirildiği gündür.

Bu vesileyle bugün bizlere düşen, miracın ruhu, manası, hikmeti ve hakikati üzerinde yeniden düşünebilmek ve birer izzet ve ikram fırsatı olarak kabul gören bu günün faziletini tam manasıyla yaşayabilmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimiz, kahraman gazilerimiz ve mesai arkadaşlarım olmak üzere bütün İslam aleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor; Miraç değerlerinin tüm insanlığın hayrına vesile olmasını, ülkemize yönelik ortak huzuru tehdit eden her türlü terör, şiddet ve düşmanlığın yerinin, barış ve huzura bırakılmasını temenni ediyorum.