…
11 Mart 2021, Perşembe Karabük,TÜRKİYE

İl Müdürümüz Galip SÖKMEN’in, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Mesajı;


Bugün, ömrünü vatanına ve milletine adamış olan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un; Yüce Türk Milletinin, bağımsızlık ve kutsal değerler uğruna verdiği mücadeleyi, destansı bir şekilde anlattığı İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıldönümüdür.

Türk Milletinin vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesini, vatan, millet, bayrak sevgisini ve milli mücadele ruhunu en güzel şekilde yansıtan, milletimizin zor şartlar altında gösterdiği kahramanlığı destanlaştıran İstiklal Marşı’mız; milletimizi ortak düşünce ve değerlerde buluşturan eşsiz bir eserdir. Aynı zamanda, Kurtuluş Mücadelesinin bütün heybetini gözler önüne seren, her dizesinde çok derin hakikatleri gün yüzüne çıkaran, aziz milletimizin ruhunu temsil eden İstiklal Marşı’mız, Milli Mücadele dönemi ve sonrasında ordumuza ve milletimize büyük bir manevi güç vermiştir. İşte tam da bu sebeple zor şartlara rağmen İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak, her daim birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeli, vatanımızın ne zorluklarla kurtulduğunu ve hangi badireler neticesinde kurulduğunu gelecek nesillerimize aktarmalı, onlara bu bilinci aşılamalıyız. Bugün hepimize düşen en büyük görev, tarihimizdeki muhteşem mücadelenin önem ve değerlerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımızı korumak, bu toprakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde vatan kılan şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarına saygı duymak ve Kurtuluş Savaşındaki zorlu mücadelemizi, eşsiz bir destan olan İstiklal Marşı’yla yansıtan Mehmet Akif Ersoy gibi milli değerlerimize sahip çıkmaktır. Bu kapsamda, İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin 100. yılına tekabül eden 2021 yılı boyunca İstiklal Marşı'nın anlam ve öneminin hatırlanması aynı zamanda İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ve kurtuluş mücadelemizde görev alarak Türkiye'yi bizlere vatan kılan şehit ve gazilerimizin yad edilmesi gerekçesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2021 yılının, “İstiklal Marşı Yılı” olmasını içeren önergenin kabul edilmesi, bunun en güzel örneğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın Milli Marş olarak kabul edilişinin 100. yıldönümü sebebiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan ecdadımızı, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Milli Mücadele Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u sonsuz rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.