…
26 Mart 2021, Cuma Karabük,TÜRKİYE

İl Müdürümüz Galip SÖKMEN’in, Berat Kandili Mesajı;


Mübarek geceler; iman, ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi manen planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için şüphesiz ki büyük bir fırsattır. Bu özel gecelerden biri olan ve dinimizde rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak bilinen üç aylardan Şaban ayının 15’inci gecesine tekabül eden Berat Kandilini hep birlikte idrak etmenin sürur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen, aynı zamanda Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir. Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan, dünya semasına toptan indirildiği bu gecenin önemini ifade etmek için Sevgili Peygamberimiz (sav), şöyle buyurmaktadır: “Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve ‘Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim.’”

Bizler de bu önemli gecenin feyz ve bereketinden istifade edebilmek,  ilahi rahmet ve mağfirete mazhar olabilmek için kulluk bilincini hatırlayarak kamil insan olma, yanlışlardan kaçınma ve affedilmenin yanı sıra affedici olma şuurunu yaşama sorumluluğunu benimsemeli ve birer izzet ve ikram fırsatı olarak kabul gören bu günün faziletini tam manasıyla yaşayabilmeliyiz.

Dolayısıyla, sevgi ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği, af ve merhametin dilendiği, içerisinde bolca feyz ve bereketin bulunduğu bu kandil gecesi vesilesiyle başta şehit ailelerimiz, kahraman gazilerimiz ve çalışma arkadaşlarım olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor; bu günün, tüm insanlığın hayrına vesile olmasını, ülkemize yönelik ortak huzuru tehdit eden her türlü terör, şiddet ve düşmanlığın yerinin, barış ve huzura bırakılmasını temenni ediyorum.