…
14 Mayıs 2020, Perşembe Karabük,TÜRKİYE

İl Müdürümüz Galip Sökmen’in “Aile Haftası” Mesajı


Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Galip Sökmen “Aile Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Sökmen mesajlarında; ‘Aile; anne-baba ve çocuklardan oluşan ve kişinin yaşamında çok önemli yeri olan bir kurumdur.  Bireyin bakım, beslenme, sevgi, psikososyal gelişim, eğitim ve kültürel değerler kazandığı ilk yerlerdir. Bunun için de insan yaşamındaki rolü son derece önemlidir. Ailenin oluşmasında rol oynayan olgular, sevgi ve saygıdır. İçinde sevgi ve saygının yer alamadığı yanlış iletişim ailede sorunlara yol açabilir. Bu sorunlar da çoğu zaman kişinin ruh sağlığını olumsuz etkilemektedir. Aile birliğindeki çökme ve çözülmelerin artması toplumsal sorunları da çoğaltır. Bu nedenle aile, çocuk ve toplum açısından hem önemli hem de birleştirici rol oynar.

İnsan yaşamında bir dönüm noktası olan anne babalık, bireylerin anne baba olarak önemli bir sorumluluğu da üstlenmelerini gerektirmektedir. Anne-baba-çocuk arasındaki etkileşim çocuğun davranışlarını biçimlendirme ve olumlu davranışlar geliştirmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Aile eğitimi; çocukların yetiştirilmesi, aile ilişkileri, ailede ve toplumda anne babaya düşen yükümlülüklerin yerine getirilmesi için gerekli bilgi, tutum ve becerilerin sistemli biçimde geliştirilmesi için büyük önem arz etmektedir.  Bu bağlamda Bakanlığımızca hazırlanarak; ülkemizde sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için ailelerin eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına, aile içi süreçlerini işlevselleştirerek aile yaşam kalitelerinin artmasına, sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmayı amaçlayan Aile Eğitim Programı (AEP)  kapsamındaki eğitimlerimiz İl Müdürlüğümüz ilgili birimlerince halkımıza yönelik olarak uygulanmaktadır.

Aile haftası münasebetiyle, Aziz Milletimizin binlerce yıldır en önemli yapı taşlarından olan aile değerlerimizin güçlenerek devam etmesini diler, tüm vatandaşlarımızın “Aile Haftası”nı kutlarım.’ ifadelerine yer verdi.