…
06 Mart 2020, Cuma Karabük,TÜRKİYE

İl Müdürümüz Galip Sökmenin “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı


İl Müdürümüz Galip Sökmen, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Sökmen mesajlarında;

“Kurduğumuz devletlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı'nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkemizin katettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden, genç nesillere ışık tutan cesur ve özgüveni yüksek kadınlarımız geleceğe yürüyüşümüzde en önemli güvencemizdir. Kendi tarihi ve kültürel birikimimiz ışığında, yanlışları düzelterek, eksikleri tamamlayarak, kadının her alanda varlığını güçlendirecek adımları hep birlikte atmamız gerekmektedir.  

Uğradığı haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadının yanında yer almak, insan olan herkesin görevidir.  “Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız.” diyen bir kutsal inancın mensubu olarak; kadının, hayatın her alanında hak ettiği yeri bulabilmesi için kamu kurumlarının yanında, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler başta olmak üzere tüm paydaşların el ele vererek, sorumluluk üstlenmeleri gerekmektedir. Ayrıca bu hususta  kadınlarımızın da kendi haklarına sahip çıkmaları gerekmekte olup her türlü ayrımcılığa, hak gaspına ve şiddete karşı mücadeleden çekinmemeleri de hayati önem taşımaktadır.

Karabük Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak düzenlediğimiz çeşitli etkinlikler ve gerçekleştirdiğimiz eğitim faaliyetlerimiz vesilesiyle; değerlerimizle, tarihimizle, sosyal hayatımızın dinamikleriyle bağdaşmayan,  insan onurunu yok sayan ve yaşanan pek çok acının da müsebbibi olan cinsiyetçi bakış açıları ile mücadelemiz devam etmektedir.

Kadının ve erkeğin her şeyden önce insan oldukları gerçeğini unutarak onlara bir ırkçılık türü olan cinsiyetçilik gözlüğü ile bakanların bakış açısını değiştirmeye çalışmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Kadına saygı, değerlerimizin, gelenek-göreneklerimizin, tarihimizin, sosyal hayatımızın temel dinamiğidir. Başta siyaset, ekonomi ve eğitim olmak üzere toplum hayatında kadını dışlayan bir anlayış benimsenmesi, kuşkusuz sadece kadınlar için değil, bütün toplum için büyük eksikliktir.

Bu düşüncelerle, şiddet kurbanı olan, görevleri başında katledilen ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yitirdiklerimiz başta olmak üzere ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla yâd ediyor; her birine Allah'tan rahmet diliyorum. Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza sabır temenni ediyorum. Ayrıca görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren, birlikte çalışmaktan gurur duyduğum tüm kadın çalışma arkadaşlarımın ve sevgi dolu yürekleri, emekleri, ve fedakarlıklarıyla dünyamızı güzelleştirerek daha yaşanabilir hale getiren ve insanlığın umudunu yeşerten kadınlarımızın “Dünya Kadınlar Günü”nü tebrik ediyorum. “ sözlerine yer verdi.