…
…
18 Haziran 2021, Cuma Karabük,TÜRKİYE

İl Müdürümüz Galip Sökmen’in, 20 Haziran Babalar Günü Mesajı;


Babalar Günü, birçok ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanan anlamlı bir gündür.

Üstlendikleri maddi ve manevi sorumlulukların yanı sıra çocuklarına gösterdikleri hoşgörü, sevgi ve şefkatle aile bağlarının güçlenmesini, çocuklarındaki yaşama sevgisinin pekişmesini sağlayan babalar, vazgeçilmez değerlerimiz arasında yer alan aile kurumumuzun yaşatılmasında,  annelerimiz ile birlikte çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Çocuklarının eğitimden sağlığa her türlü gereksinimlerini sağlamak, onlara yaşamları boyunca sahip çıkmak, korumak ve kollamak amacıyla canla başla mücadele veren babalar, bir yandan evlatlarını geleceğe hazırlarken, çocuklarına aşıladıkları milli ve manevi değerlerle toplumun geleceğine de yön vermektedir. Ailesi için her türlü fedakârlığı üstlenen, her türlü zorluğa göğüs geren, ailesinin mutluluğunu kendi mutluluğu sayan babalar bu özellikleri ile her türlü övgüyü, takdiri, sevgiyi ve saygıyı hak etmektedir.

Öte yandan, dünyayı etkisi altına alan bu pandemi sürecinde babalarımız, yaş itibariyle, risk grubuna daha yakın olmaları nedeniyle, onları daha çok sıhhat ve sağlıklı görmek umut ve arzumuzla; maske takma, sosyal mesafe ve hijyenik şartlara dikkat edeceklerine yürekten inanıyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle; yaşamımızın her anında varlıklarıyla bizlere güç veren, başta bin bir emekle yetiştirdikleri değerli evlatlarını, aziz vatanımızın bekası için feda eden şehit babaları olmak üzere, hayatta olan tüm babaların ‘Babalar Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, Dar-ı Bekaya irtihal eden tüm babalarımıza da Rabbimden rahmet ve mağfiret diliyorum.