…
…
14 Temmuz 2020, Salı Karabük, TÜRKİYE

İl Müdürümüz Galip SÖKMEN’in, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı;


“Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanmış olan FETÖ'cü grubun, 15 Temmuz Cuma gecesi harekete geçerek bir darbe teşebbüsünde bulunduğu, bu kalkışma neticesinde milletçe çok zor ve anlamlı bir sınavın verildiği, cesaret ve milli birlik sayesinde bu toprakları vatan yapan ecdadımızın yüzünün kara çıkarılmadığı günün; bugün 4. yıldönümüdür.

Cumhuriyetimizi, demokrasiyi hiçe sayan, seçilmiş iradeyi devirmek için kendi milletine kurşun sıkan hainlere karşı, bütün dünyaya millet olmanın ne demek olduğunun öğretildiği, milletimizin, var olma bilincini, kararlılığını, canı pahasına ortaya koyduğu bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, ülkemiz artık yeni bir döneme girmiştir ve artık 15 Temmuz öncesinden çok daha güçlüdür. Türkiye böyle bir darbe girişimi karşısında dahi yolundan şaşmayan, hedeflerinden uzaklaşmayan, irtifa kaybetmeyen ve kendi kararlarını kendi veren güçlü ve bağımsız bir ülkedir.

Çanakkale ve Kurutuluş Savaşı'nda bir milletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil ya istiklal ya ölüm diyerek cephelere koşan imanlı ve inançlı insanları olduğunu tüm dünyaya gösteren milletimiz, 15 Temmuz gecesi tanklara, tüfeklere, helikopter ve uçaklardan atılan mermilere göğsünü siper ederek, istiklal ve istikbaline daima sahip çıkacağını ve bayrağımızı ilelebet daha da yükseklerde dalgalandıracağını bir kez daha göstermiştir. Ecdadımızın, dünya tarihinde eşine az rastlanır bu şanlı mücadelesi, milletimizin 15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşerek yaptığı kahramanlıklar, yaşadığımız badireleri atlatmamızda ve istikbale yürüyüşümüzde bizlere ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

Gücünü milletten alan devletimizin, bu güçle, bütün kirli oyunları bozmayı başardığını, tarihe şanlı bir zafer daha ilave edildiğini ve bu zaferin ülkemiz için bir milat olduğunu gösterdiğimiz bu günde bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken, diğer taraftan dünyada eşine rastlanmayan bir direnişe imza atmanın onurunu yaşamaktayız. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir.

Bin yılı aşan kadim tarihi boyunca tehditlerle mücadelede daima muzaffer olan aziz milletimizin bundan böyle de milli birlik ve beraberlik içinde daha aydınlık bir geleceğe doğru ilerleyeceğine onan inancımı yinelerken, Rabbimden, bu birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylemesini, vatanımızı her türlü saldırıdan, her türlü ihanetten korumasını, bu millete bir daha 15 Temmuz benzeri travmalar yaşatmamasını niyaz ediyor, şehitlerimizi saygı ve rahmetle yâd ediyorum. Şehadete uğurladığımız ve gazilik mertebesine erişmiş vatandaşlarımız, şüphesiz ki kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü tebrik ediyor, devletimiz ve milletimizin bekası için canlarını feda eden Karabük’ün yiğit evlatları Metin ARSLAN ve Barış EFE nezdinde o karanlık geceyi aydınlatan 15 Temmuz destanını yazan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, onların aziz emanetlerine sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunarken; gazilerimize Rabbimden hayırlı ömürler diliyorum.” ifadelerine yer verdi.