…
12 Temmuz 2019, Cuma

İl Müdürümüz Galip SÖKMEN’in “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı


Hatırlanacağı üzere, bundan üç yıl önce, ülkemiz bir taraftan terörle mücadele ederken, diğer taraftan bütün terör örgütlerinin ortağı durumunda olan Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimine maruz kalmış; aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize, özellikle de millet iradesinin temsilcisi olan milletvekilleri ve gazi meclise yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan ve 16 Temmuz sabahı etkisiz hale getirilen darbe girişimini ve Meclise yönelik saldırılara sahne olmuştur. Üstelik 15 Temmuz gecesi maruz kaldığımız işgal girişimi din kisvesine bürünmüş olup suret-i haktan görünen ama batıla hizmet eden FETÖ Terör Örgütü, imanımızı ahlaki hassasiyetimizi, peygamber sevgimizi, zekât ve sadakamızı, kurbanlarımızı hâsılı tüm dini değer ve kavramımızı istismar etmiştir. Kendi menfaati uğruna milletimizin varlığına, birlik ve beraberliğine, ülkemizin geleceğine kast etmiştir.

15 Temmuz gecesi, gözlerini kırpmadan milletin üzerine ateş edenler, milletimizin korkacağını, meydan ve sokakları kendilerine bırakıp evlerine çekileceğini sanmışlar, ancak milletimiz; üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmamış, meydanı darbecilere bırakmamıştır. Milletimiz, Emniyet Teşkilatımızın mensuplarıyla ve darbecilere karşı harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarıyla el ele vererek, bu darbe girişimine karşı tarihi bir duruş sergilemiştir. Tankların etkisiz hale getirilmesi başta olmak üzere, asker görünümlü teröristler karşısındaki dik duruşlarıyla memleketine ve geleceğine sahip çıkan milletimiz, gece boyunca sayısız kahramanlık destanları yazmıştır. Bıyıkları henüz terlememiş gençlerden, 70 yaşındaki ihtiyarlara, işçisinden patronuna, köylüsünden şehirlisine kadar milletimizin tüm fertleri parti, meşrep, siyasi görüş farkı gözetmeksizin darbeciler karşısında tek vücut olmuştur. Darbe teşebbüsünde bulunan hainlerin karşısına dikilen vatandaşlarımız; önlerinde, arkalarında, sağlarında, sollarında onlarca kişi vurularak yaralanmasına, şehit olmasına rağmen sabaha kadar yerlerini terk etmemişlerdir.

15 Temmuz girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği büyük bir ders olmuş, ülkemiz tarihinde ilk defa silahlı darbe teşebbüsü, manevi dinamikleri ayakta tutan selalar eşliğinde, bizzat milletimiz tarafından engellenmiş, geleceğine sahip çıkan milletimiz, gece boyunca sayısız kahramanlık destanı yazmıştır.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” vesilesiyle bir kez daha demokrasimize, milletimize, milli iradenin tecelligahı TBMM’ye saldırıyı şiddetle kınıyorum. Darbeye direnirken vefat eden şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, kahramanlık abidesi gazilerimize rabbimden sağlıklı ömürler diliyor, sokağa çıkma imkânı bulamayıp sabaha kadar evinde duasıyla, yüreğiyle, gözyaşıyla darbe teşebbüsçülerine buğz eden vatandaşlarımızın da her birine teşekkür ediyorum. Bu aziz milletimize rabbim bir daha böyle alçak saldırılarla imtihan eylemesin.

Galip SÖKMEN
Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler
Karabük İl Müdürü