…
28 Ekim 2020, Çarşamba Karabük,TÜRKİYE

İl Müdürümüz Galip SÖKMEN’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı;


Bugün, geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla, birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde "Türk Milletinin karakterine ve geleneğine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği, geleceğimizin teminatı Cumhuriyetin kuruluşunun 97. Yıldönümüdür.

 

Devlet yönetiminin; kişilerin, ailelerin, bir zümrenin ya da belli bir sınıfın tekelinde olmadığı Cumhuriyet sistemi, 1923’ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu millet olma bilincine ulaştırmış, bireyi, vatandaş konumuna yükseltmiş, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş, bu perspektifte ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız, görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.

Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, kuruluşundan bugüne yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli, faziletli insanlar yetiştiren, yeni ve sağlam esaslarıyla Türk milletini istikbal yolunda hızla ilerleten, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, birlik, beraberlik, bağımsızlık ve hürriyetten asla taviz vermeyen, çağdaş dünyada hak ettiği onurlu yeri alma kararlılığını tüm dünyaya gösteren bir yönetim şekli olmuştur.

Yaşadığımız bu kritik coğrafyada, asırlardır süregelen mevcut tüm olumsuzluklara rağmen,  milli birlik olamamanın son bulduğu 29 Ekim’in önemine ithafen, 1925 yılında çıkarılan bir kanunla Cumhuriyet'in ilan günü, Yeni Türk Devleti’nin bayramı ilan edilmiştir. 29 Ekim 1933 tarihinde ise Cumhuriyet, onuncu yıl kutlamalarıyla 10. Yıl Nutku'nda en büyük bayram olarak nitelendirilmiştir.

Böylesine anlamlı bir günde, öncelikle binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara imza atmış olan başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, dünyada üzerinde en çok mücadele yürütülen bir coğrafyada yaşıyor olmanın bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; yüce milletimizin, yarınımız, umudumuz sevgili çocuklarımız ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyor, sizleri en kalbi duygularla sevgi ve saygıyla selamlıyorum.