…
28 Ekim 2019, Pazartesi Karabük,TÜRKİYE

İl Müdürümüz Galip SÖKMEN’in ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ Mesajı


Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Galip Sökmen, ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Sökmen mesajlarında; “Bundan 96 yıl önce, 29 Ekim 1923’te; ’Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.’ düsturuyla, Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde yürütülen istiklal mücadelemiz, vatanımızın işgallerden kurtarılması ve Cumhuriyetimizin ilanıyla hedefine ulaşmıştır. Türkiye, Cumhuriyetin ilanından itibaren kalkınma ve demokratikleşme yolunda çok önemli mesafeler kat etmiş ve bugün modern dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. 96 yıldır karşısına çıkan türlü zorlukların üstesinden gelerek ilerleyişini sürdüren Türkiye Cumhuriyeti, bugün; büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, hukuk devleti kimliği, temel insani değerlere olan bağlılığı ve ilkeli dış politikasıyla dünyanın yükselen güçleri arasında yer almaktadır. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, köklü bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçısı olan milletimiz, birbirine sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarını inşa etmektedir. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize, geleceğimize kast eden hiçbir terör faaliyeti, darbe teşebbüsü, finansal ve medyatik saldırı hedefine asla ulaşamayacaktır.

Malazgirt’ten başlayıp son bir asırdır Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, Dumlupınar’da, Kıbrıs’ta devam eden zaferlerimizden, Suriye’deki insani duruşumuza kadar her gelişme, milletimizin asil duruşunun sembolleridir.

Türkiye’nin her başarısı, aynı zamanda insanlığın ortak vicdanındaki, bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumların, mağdurların yüreğindeki umutları beslemekte, canlandırmakta ve harekete geçirmektedir.

Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bizler, ülkemizi “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma” mücadelemizde var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin ilanının 96. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yad ediyorum. Bin yıllık vatanımız Anadolu topraklarının her karışında kanı ve alınteri olan tüm ecdada, şehitlerimize, gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın, bu gurur günümüzü bizimle paylaşan tüm dostlarımızın ve çalışma arkadaşlarımın ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum.” İfadelerine yer verdi.