…
17 Mart 2020, Salı Karabük,TÜRKİYE

İl Müdürümüz Galip Sökmen’in “18-24 Mart Yaşlılar Haftası” Mesajı


İl Müdürümüz Galip Sökmen “18-24 Mart Yaşlılar Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Sökmen mesajlarında; “Yaşlılık dönemi herkes tarafından saygı ve itibar görmenin arzu edildiği, minnet ve şükran duygularının en üst seviyede beklendiği hassas bir evredir.

Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara bu hizmet imkânlar ölçüsünde Devletimiz tarafından verilmektedir.

Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak devletin şefkat ve merhamet elini insanımıza uzatmak, yediden yetmişe bütün insanlarımıza hizmet üretmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Bu bağlamda yaşlılarımızın sorunlarına çözüm bulmak, onların refahını sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bütün hayatını, bütün emeğini ailesine, milletine, ülkesine adamış yaşlılarımıza hizmet götürmek, onları memnun etmek, hepimiz için toplumsal bir görev olduğu kadar, aynı zamanda bir insanlık görevidir. Ne mutlu ki millet olarak, yaşlılarımıza hürmet ve sevgi beslemeyi, onlara hizmet etmeyi, onlarla dayanışma içinde olmayı erdem sayan bir geleneğin mensubuyuz. Bu geleneğin, bu kültürün, bu anlayışın sürdürülmesi, hem aile bağlarımızın, hem toplumsal dokumuzun, hem de geleceğimizin muhafazası bakımından hayati bir önem taşımaktadır. Yaşlılarımız;  dün ile bugün arasında köprü vazifesi gören, geçmişte elde ettikleri tecrübelerle, bilgi ve birikimlerle geleceğimize ışık tutan meşaleler gibidirler.

Millet olarak ne mutlu bize ki yaşlılarımızı yük olarak görmeyen, tam aksine onlara özenle ve sevgiyle yaklaşmamızı sağlayan bir kültüre sahibiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, minnet ve şükran duygularımla, yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.