…
17 Mart 2020, Salı Karabük,TÜRKİYE

İl Müdürümüz Galip Sökmen’in 17 Mart “Sosyal Hizmet Günü” Mesajı


İl Müdürümüz Galip Sökmen 17 Mart ‘Sosyal Hizmet Günü’ münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Sökmen mesajlarında; “Sosyal Hizmet Mesleği, insan hakları ve sosyal adalet prensiplerinden hareket ederek sosyal değişmeyi; bireyleri, grupları, toplulukları güçlendiren, özgürleştiren ve iyilik hallerini geliştiren bir dinamik unsur olarak değerlendirilen ve insan davranışı ve sosyal sistem teorilerinden yararlanan bir meslektir. Kadın, çocuk, yaşlı, engelli, mülteci, sığınmacı, özel ihtiyaç grupları, evsizler, yoksullar vb. müdahale alanlarının başlıcalarıdır.

Sosyal hizmet mesleğinin en üst düzeydeki amacı, bireylerin ve tüm toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek, korumak veya arttırmak amacı ile oluşturulmuş planlı değişme stratejileri yoluyla müracaatçıların etkileşimlerini geliştirmektir.

Sosyal hizmet felsefesinin başta gelen ilkeleri; insan varlık ve onuruna duyulan saygı, kişinin kendi yetenek ve kapasitesi içinde gelişme özgürlüğü ve kendi kaderini tayin etme özgürlüğüdür. Bu bağlamda yapılan hizmetin odak noktası, kişinin diğer kişi ve çevresiyle olan ilişkilerini sağlayarak, sosyal fonksiyonlarını en yüksek düzeyde yerine getirmesine yardımcı olmaktır.

17 Mart ‘Sosyal Hizmet Günü’ münasebetiyle başta çalışma arkadaşlarım olmak üzere tüm sosyal hizmet çalışanlarının bu özel gününü kutluyor sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.