…
09 Aralık 2019, Pazartesi Karabük,TÜRKİYE

İl Müdürümüz Galip Sökmen’in “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” Mesajı


Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sn. Galip Sökmen “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Sökmen mesajlarında;

“Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 71. yıl dönümü vesilesiyle vatandaşlarımızın ve dünya milletlerinin İnsan Hakları gününü tebrik ediyorum.

Eşrefi mahlûkat olan insana saygı göstermek, insan onurunu korumak, onun yaratılıştan gelen haklarının kullanılmasını temin etmek, tarihimiz ve medeniyetimizin de mirası olan ulvi değerlerdir.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan Türkiye, aynı zamanda Birleşmiş Milletler’in temel insan hakları sözleşmelerine taraftır. Kanunlar önünde bireylerin eşitliği ve ayrımcılığa uğramamaları ilkelerine dayanan insan haklarına saygı, Türkiye Cumhuriyeti’nin değiştirilemez niteliğidir.

Ülkemiz son yıllarda farklı alanlarda hayata geçirdiği reform ve düzenlemelerle bu temel niteliğini daha da pekiştirmiştir. Vatandaşlarımızın inançlarını yaşamalarının önündeki engeller kaldırılmış, darbe dönemlerinin vesayet izleri silinmiş, devletle-vatandaş arasındaki bağ daha da güçlendirilmiştir.

Öte yandan demokrasinin beşiği olduğu iddiasındaki ülkelerde dahi ayrımcılığın, kültürel ırkçılığın ve hak ihlallerinin arttığına şahit olmaktayız. İslam düşmanı ve yabancı karşıtı akımlar batılı ülkelerde giderek siyasetin merkezine oturmaktadır. Dili, dini, rengi ve kültürü farklı olduğu için milyonlarca insan ötekileştirilmekte, baskı ve şiddet görmektedir. Dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslümanların maruz kaldığı vahşet karşısında sergilenen kayıtsızlık, bunun en son örneğidir.

Unutmayalım ki sesiz ve tepkisiz kalınan her zulüm, zalimi daha da pervasızlaştırır. Görmezden gelinen her trajedi, yenilerinin habercisi demektir.

Bugün Türkiye, demokratik hak ve özgürlüklerin kullanılması noktasında tarihinde hiç olmadığı kadar rahat bir ülkedir. Milletimizin demokratik kazanımlarını, bağımsızlığını, hak ve özgürlüklerimizi gasp etmeyi amaçlayan 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin hezimete uğratılmasının sebeplerinden birisi de budur. Türk Milleti, 251 şehit pahasına gösterdiği kahramanca direnişle sadece iradesine değil, aynı zamanda demokrasiye de sahip çıkmıştır.

Ülkemiz, devleti ve milletiyle, gerek kendi toprakları içinde gerekse bölgesinde huzurun, istikrarın ve  güvenin tesisi için, insan onuruna yakışan evrensel değerlere dayalı bir sistemin kök salmasını sağlamak gayesiyle, var gücüyle çalışmalarına devam etmektedir. Köken, inanç, dil ve meşrep ayrımı gözetmeksizin ülkemizin 3 milyon sığınmacıya kapılarını açması, sadece kendi vatandaşlarımızın değil, dünyada kendilerine uzanacak bir yardım eli arayan tüm mazlumların ve mağdurların yanında olduğumuzun en açık göstergesidir.

Bu düşüncelerle, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, bu güzel günün milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.