…
17 Eylül 2021, Cuma Karabük,TÜRKİYE

İl Müdürümüz Abdurrahman BİLGİÇ’in, 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı;


Destansı Tarihimizin Yaşayan Abidelerine …

Şanlı tarihimiz boyunca, tüm zorluklara rağmen hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz; bu uğurda çok savaşlar yapmış, birçok insanını şehit ve gazi vermiştir.

İslamiyet’te ve kültürümüzde, kutsal mertebeler arasında bilinen şehadet gibi gazilik de, istikbal ve mevcudiyetini Türklüğe adayarak canından geçmeyi göze alanların göğsüne, tarihin taktığı görünmez şeref madalyasıdır. Gaziliğin, bu toprakların en temel değerlerinden biri olması nedeniyle kendilerine milletimizin verdiği önemin bir ifadesi olarak; Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasına müteakip, 19 Eylül 1921 Günü, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verilmesiyle bugün "Gaziler Günü" olarak addedilmiştir.

Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Dolayısıyla, aziz şehitlerimizin yakınlarının ve gazilerimizin, milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anarken, hayatta olan gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor,  huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.