…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
11 Kasım 2019, Pazartesi Karabük,TÜRKİYE

Geleceğe Nefes Ol Projesi Kapsamında İlimizde 67.700 Fidan Toprakla Buluştu


Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından vatandaşların çevreye ve yeşile karşı duyarlılığını artırmak amacıyla başlatılan ve son yılların en faydalı ve en kapsamlı organizasyonları arasında yer alan “Geleceğe Nefes Ol” projesi kapsamında ilimizde 67.700 fidan toprakla buluştu.

11 Kasım 2019'da saat 11:11'de başlayan proje kapsamında 81 ilde bulunan 2023 noktada gerçekleştirilen ve ülke genelinde toplam 11 milyon fidanın toprakla buluşması hedeflenen fidan dikim töreni ilimizde KBÜ Kampüs Alanı içerisinde bulunan fidan dikim alanında gerçekleştirildi.

Fidan dikim törenine; Vali Fuat GÜREL ve eşi Özlem ARAS GÜREL, Karabük Milletvekilleri Cumhur ÜNAL ve Niyazi GÜNEŞ, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik POLAT, Vali Yardımcısı Muhittin GÜREL, Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Orhan ŞAHİN, İl Emniyet Müdürü Sırrı TUĞ, İl Jandarma Komutanı Ali Sefa YILMAZ, İl Müdürümüz Galip SÖKMEN, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, öğretim görevlileri, Huzurevinde kalan yaşlılarımız, Çocuk evlerinde kalmakta olan çocuklarımız, İl Müdürlüğümüz ve Bağlı kuruluşlarımızda çalışan personellerimiz ile Karabük halkı katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende konuşan Vali GÜREL, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de güzel bir proje başlatacağız. Ülkemizin 81 vilayetinde 2023 nokta da, ilimizde de 6 nokta da 11 Milyon Fidanı toprakla buluşturacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde çok önemli bir rekora imza atacağız. 3 saat içerisinde 11 Milyon fidanı toprakla buluşturacağız ve Dünya da bir rekoru kırmış olacağız. Güzelliklerde rekor denemek çok önemlidir, 2023 nokta da fidan dikiliyor olması da çok önemli. Cumhuriyetimizin 100.Yılına atıfta bulunarak rekor denemesi yapılıyor.

%71’i ormanlarla kaplı bir şehirde yaşıyoruz, ülkemizin ormanı olmayan çorak bölgelerinin olduğunu biliyoruz. Milyonlarca ağaç diksek de ihtiyacımız olduğunu biliyoruz, geleceğimize daha yeşil bir Türkiye bırakmak hepimizin amacı. Bu manada ilimizde de böyle bir gayret gerçekleşmiş olacak, ben hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah gelecek nesillere güzel bir Türkiye bırakırken aynı zamanda yeşil bir Türkiye de bırakırız. Çocuklarımıza ne kadar güzel ve yeşil bir Türkiye bırakırsak çocuklarımız da geleceklerine daha güzel bir Türkiye bırakacaklardır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ’a şükranlarımı sunarken bu projeyi hayata geçiren ve emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum, teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali GÜREL ve protokol üyeleri fidan dikim alanına geçerek Ladin, Leylandi, Sedir, Servi, Dişbudak, Akuba, Sarmaşık, Yuka, Çınar, Kayın, Sarısabin, Manolya, Kokulu Ardıç, İğde, Pavlonya, Ihlamur, Kestane, Kriptomanya, Elma, Akçaağaç, Çoban Cevizi ve Badem türünden oluşan 532 fidanı toprakla buluşturarak can suyunu verdiler.

İki kategoride Guinness Rekorlar Kitabı'na girilmesi hedeflenen “Geleceğe Nefes Ol” projesinde vatandaşlarımız https://gelecegenefesalbum.com/ sayfasından, album@gelecegenefesalbum.com mail adresi üzerinden ve 05309564318 numaralı Tarım ve Orman Bakanlığının WhatsApp hattına 30 Kasım 2019 tarihine kadar fidan dikimi esnasında çektikleri fotoğraflarını yükleyerek “En çok fidan dikim fotoğrafı” kategorisinde projenin rekorlar kitabına girmesine destek olabilecekler.