…
…
…
…
…
…
…
19 Mart 2021, Cuma Karabük,TÜRKİYE

Çocuklarımızın, “18 Mart 1915” Ruhu (Maneviyatı)


Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızdan Güleç Çocuk Evleri Sitesi ve Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde koruma ve bakım altında bulunan çocuklarımız ile kuruluş idarecileri tarafından tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümünü kutlamak ve vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak amacı ile çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Günün anlam ve önemine ilişkin kuruluş idarecileri tarafından yapılan açılış konuşmalarının ardından Güleç Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocuklarımız tarafından sunumlar, oratoryo, Çanakkale Türküsü seslendirmesi, tarihi kişiliklerin canlandırılması ve resim çalışmaları düzenlenirken; Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocuklarımız tarafından Safranbolu Şehitliği ziyaret edildi ve ziyaret esnasında Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Yapılan etkinliklerin sonunda dönemin zor koşullarına dikkat çekmek ve şehitlerimizin vatan savunması esnasında içerisinde bulunduğu durumu idrak edebilmek adına katılımcılara kuru ekmek ve üzüm hoşafı ikram edilerek aziz şehitlerimiz saygıyla yad edildi.

Bu anlamlı etkinlik için İl Müdürümüz Galip SÖKMEN, kuruluş idarecilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.