…
…
…
…
…
…
…
…
…
09 Mart 2021, Salı Karabük,TÜRKİYE

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Bir Dizi Etkinlikle Kutlandı.


Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart, Dünya Kadınlar Günü olarak tanımlanmış olup bu kapsamda insan hakları temelinde kadınların, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına yönelik ilimizde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Gün boyu süren etkinliklerde ilk olarak İl Müdür Yardımcımız Sezgin KÜÇÜKTEPE beraberinde Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızdan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü personelleri ile Şirinevler Sosyal Yaşam Merkezinde, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından kendilerine girişimcilik eğitimi ve sonrasında çalışma hayatına dahil olma imkanı sunulan kursiyerler ve El Emeği Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifi üyeleri; akabinde ise Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızdan Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ve Kadın Konukevi Müdürlüğü ziyaret edilerek kendilerine “Tıpkı çam ağacı gibi dört mevsim canlı ve rengini kaybetmeden ayakta durabilen siz kadınlarımızın Dünya kadınlar Günü’nü kutlarız.” yazılı çam fidanları hediye edilip her birinin Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

İl Müdürümüz Galip SÖKMEN ile İl Müdür Yardımcılarımız Kıymet BOZTAŞ ve Sezgin KÜÇÜKTEPE, Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızdan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Elif ÜNSAL ve Müdür Yardımcısı Ömer Faruk ÇINAR tarafından İl Müdürlüğümüz ve SHM Müdürlüğümüz kadın personellerinin Dünya Kadınlar Gününü kutlamak ve kendilerine istihdam sahasında bulunmaları vesilesiyle el birliğiyle ülkemizin refahı için çalışmalarından ötürü teşekkür etmek mahiyetinde çam fidanı dağıtılarak günün anısına fotoğraflar çekildi.

Akabinde Valiliğimiz koordinasyonunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, Orman İşletme Müdürlüğü ve Kardemir A.Ş. işbirliğinde Kardemir A.Ş. Eğitim ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Fuat GÜREL ve eşi Özlem Aras GÜREL, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher BERKER, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Galip SÖKMEN ve eşi Canan SÖKMEN, Kardemir Genel Müdürü Necdet UTKANLAR, kurum müdürlerinin eşleri, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ile davetliler katıldı.

İl Müdürümüz Galip SÖKMEN’in açılış konuşmalarıyla başlayan programda SÖKMEN; “Zengin medeniyetimizin inşasında en az erkekler kadar kadınlarımızın da rolü ve emeği büyüktür. Geçmişten bugüne en büyük güven ve destek kaynağımız, ülkemize başarıları ve hizmetleriyle değer katan, ülkemize yönelik tehditler karşısında dimdik duran, cesur, özgüvenli ve eğitimli kadınlarımızdır.

…8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak tüm kadınlarımızın yanında ve destekçisi olduğumuzu bir kez daha belirterek şiddet kurbanı olan, görevleri başında katledilen kadınlarımızın canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımızın, ailesinin tüm hayatını çekip çeviren ve cennetin ayakları altında serildiği annelerimizin, hayatımı paylaştığım, iyi ve kötü günlerimde hep yanımda olan eşimle birlikte tüm eşlerin, gözlerimizin nuru olan kızlarımızın ve fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor; programımızın hazırlık ve sunumunda rol alan tüm personelimiz ve katılımlarınızdan dolayı siz kıymetli haziruna teşekkür ediyor; gönüllerini ve kapılarını bu program için bizlere açan Kardemir ailesine sonsuz şükranlarımı sunarken her yıl 500 çam fidanını toprakla buluşturmamıza vesile olan Karabük Orman İşletme ailesine teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” sözlerine yer verdi.

Karabük Valimiz Fuat GÜREL’in konuşmalarıyla devam eden etkinlikte Sayın GÜREL; “Bu salonda bizi dinleyen çok kıymetli hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile gün içerisinde birkaç etkinliğe katıldık, biz şunun farkındayız kadınlar günü bir güne sığmayacak kadar önemli, bütün kadınlarımızın erkekler nezdinde oldukça önemli de olduğunu biliyoruz.

…Bugün aslında Avrupa’nın karanlık çağlarında kadınlara davranış biçimi, eşitlik ilkesinden yoksun hareketlerin sonucu olarak ortaya çıkan tepkiler ve eylemler sonucunda yaşanan bir trajedinin gününü anıyoruz. Bir tarafından bir anma bir tarafından şükürler olsun ki belli aşamaya geldik artık kadın dediğimiz annemiz, eşimiz, çocuğumuz bütün akrabalarımız ile toplumun yarısından bahsediyoruz. Bu manada ülkemiz belli bir aşamaya geldi ama sorunlarımızın da tartışılması gerekiyor. İyi tarafları görürken sorunlu alanlarımıza da bakacağız, bu sorunu çözebilmek için el birliği ile toplum olarak herkes üzerine düşeni yaparsa inşallah kısa sürede bunları da aşmış olacağız.

Şehit annelerimizin, şehit eşlerimizin, bize emanet eşlerimizin, annelerimizin ve bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. 

Bugünü hazırlayan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere bizleri misafir eden Kardemir Genel Müdürlüğümüze, Kardemir Yönetim Kuruluna ve Orman İşletme Müdürlüğümüze  huzurlarınızda teşekkür ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Kardemir Tiyatro Kulübü tarafından “Aşk-ı Covid” isimli tiyatro oyunu sahnelenirken Müzik Kulübü tarafından hazırlanan repertuar, katılımcılara sunuldu.

 

Etkinlik Karabük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Müdürlüğümüzce katılımcılara sunulan fidan dağıtımı ile sona erdi.