…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Mart 2020, Pazar Karabük,TÜRKİYE

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Bir Dizi Etkinlikle Kutlandı


Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanarak her yıl 8 Mart'ta insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılan Dünya Kadınlar Günü kapsamında ilimizde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Galip Sökmen ve eşi Canan Sökmen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şehit annesi Satı Topçu ve Gazi eşi Sultan Yıldızbayrak’ı evlerinde ziyaret ederek günlerini kutladılar. Şehit Şendoğan Topçu’nun anne ve babasını ziyaret eden Vali Gürel ve Özlem Aras Gürel, Şehidin annesi Satı Topçu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak çiçek takdim ettiler. Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunduğu ziyarette Şehit Şendoğan Topçu başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için dua edildi. Muharip Gazilerimizden Muhittin Yıldızbayrak’ı da evinde ziyaret eden heyet, gazimizin eşi Sultan Yıldızbayrak’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak çiçek takdim ettiler.

06.03.2020’de Karabük Üniversitesi Kamil Güleç Kütüphanesi Sezer Güleç Sanat Galerisi’nde, Karabük Valisi Fuat Gürel’in eşi Özlem Aras Gürel’in katılımlarıyla açılan “3. Karma Resim ve El Sanatları Sergisi”de. Sezer Güleç Sanat Atölyesi sanatçılarının altı aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan ve 81 eserin yer aldığı yöresel ürünler, geleneksel el sanatları eserleri ve resimler yer aldı.

07.03.2020’de Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Galip Sökmen ile eşi Canan Sökmen 8 Martın gerçek sahibi olan çalışan emektar kadınları ziyaret ederek ilimizde 950 çalışanı ile en fazla kadın işçiye ekmek kapısı olan Gürmen Giyim Tekstil Fabrikasında çalışan kadınlarla öğle yemeğinde bir araya gelerek kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar. Kadın çalışanlarla birlikte öğlen yemeği yiyen Vali Gürel ve heyeti yemek sonrası özel olarak hazırlattırılan pastayı fabrika çalışanları ile birlikte kestiler. Gürmen Group Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Gür Solmaz,  Vali Gürel’e bu anlamlı günde ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, ülkemiz ve insanımız İçin yeni istihdam alanları oluşturmaya devam edeceklerini ve özellikle kadınları istihdam etmekten mutlu olduklarını ifade etti.

Öte yandan 07.03.2020’de İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlardan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü çalışanlarınca Özel Bahtiyar Kökemli Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu ve Türkiye Diyanet Vakfı Yurtlar ve Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi Müdürlüğü Karabük Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu bünyesinde kalmakta olan üniversite öğrencilerine yönelik  "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" eğitim semineri düzenlendi. Sosyolog Tuğba Yıldırım ve Sosyolog Cansever Karadayı tarafından gerçekleştirilen eğitim semineri karşılıklı soru cevap etkinliğinin ardından iyi dilek ve temennilerin sunulması ile sonlandırıldı.

08.03.2020’de Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın anneleri Zehra Yalçın ve Şehit Ömer Bilal Akpınar’ın anneleri Ülker Akpınar İl Müdürümüz Galip Sökmen eşliğinde Bakanlığımızca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen “Türkiye’nin Kahraman Kadınları” programına iştirak ettiler. Programda Şehitlerin annelerine, eşlerine ve çocuklarına sevgi ve saygılarını sunan Erdoğan, şehit annelerinin röportajlarının yer aldığı kısa filme değinerek, "Az önce ekranda, perdede onların o duygu dolu tespitlerini, ifadelerini dinledik, izledik. Ne mübarek anneler ve ne güzel ifadeler..." diye konuştu.

 08.03.2020’de 5000 Evler Semt Pazarı’nda İl Müdür Yardımcımız Sezgin Küçüktepe, SHM Müdürü Elif Ünsal ve İl Müdürlüğümüz çalışanları ve Karabük Üniversitesi Genç Sosyal Hizmet Topluluğu üyeleri tarafından Karabük’lü kadınlarımıza üzerinde “Tıpkı çam ağacı gibi dört mevsin canlı ve rengini kaybetmeden ayakta durabilen siz kadınlarımızın Dünya kadınlar Günü’nü kutlarız.” yazılı çam fidanları dağıtıldı.  Fidan dağıtım etkinliğimiz vatandaşlarımızca yoğun ilgi ve mutlulukla karşılandı.

09.03.2020’de Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda Rektör Yardımcısı Mustafa Yaşar, İl Müdür Yardımcımız Sezgin Küçüktepe ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nesrin Aydın Atasoy’un katılımları ve Dr. Öğretim Üyesi Melike Günyüz’ün sunumlarıyla “Bir Kadın Bir Yaşam” konferansı düzenlendi. Konferansta konuşan İl Müdür Yardımcımız Sezgin Küçüktepe; “İnsanlığın ilk anından başlayarak vazgeçmeyen, yılmayan, her daim başarılarıyla en önde yer alan ve alacak olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, sadece 8 Mart’ta değil her zaman kadınlarımızın hayatın her alanında yer aldığının farkında olunmasını vurgulayarak sizlerin önünde sizleri ve onları saygıyla selamlıyorum.” ifadelerine yer verdi.