…
…
…
…
…
…
26 Kasım 2019, Salı Karabük, Türkiye

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” Programı Düzenlendi


1999’da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen  “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü” münasebetiyle Karabük Sosyal Güvenlik Kurumu Konferans Salonu’nda farkındalık programı düzenlendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’müzce düzenlenen programa; Karabük Valisi Fuat GÜREL, Vali Yardımcısı Numan Tahir ŞİMŞEK, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Ali Sefa YILMAZ, İl Emniyet Müdürü Sırrı TUĞ, İl Müdürümüz Galip SÖKMEN, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İl Müdürlüğümüze bağlı hizmet yürüten kuruluşlarımızın idarecileri ve çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Program öncesi Kadın Konukevlerinde kalan kadınlarımızın çocukları tarafından hazırlanan resimlerin yer aldığı sergiyi gezen Vali Fuat GÜREL, eserleri yakından inceledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mız tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgilerin yer aldığı video gösterimi ile başlayan programda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Galip SÖKMEN günün anlam ve önemini içeren konuşmalarını gerçekleştirdi. Sökmen’in konuşmalarının ardından kadın konukevlerinde anneleri ile birlikte kalan minik yüreklerin renklerinin yer aldığı ‘Bizlerden Sizlere’ adlı video gösterimi sunuldu. Kadınlara yönelik şiddetle mücadelenin sadece bir gün olmadığı, Bakanlıklarımızca bu yönde oluşturulan politikaların hayata geçirilmesi için ilimizdeki tüm kamu kurumlarının var gücü ile çalıştığı belirtilerek Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu yönde gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin video gösterimi sunuldu. Ardından çekimleri ve montajı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’müz personelleri tarafından gerçekleştirilen ve ilimizde babasından yadigar kalan mezar taşı yapma zanaatını sürdüren kadın kahramanımız İnci Sarı ile gerçekleştirilen röportajın yer aldığı ‘Bir İnci’ isimli video gösterimi sunuldu.

Program, Vali Sayın Fuat GÜREL tarafından, Üreten Eller Kadın Kooperatifi Başkan Yardımcısı Dilek ASLANKAYA ve ‘Bir İnci’ isimli röportajımızın kahramanı İnci SARI’ya hediye takdiminin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ve iyi dilek ve temennilerin sunulması ile sonlandırıldı.