…
29 Ocak 2021, Cuma Karabük,TÜRKİYE

2021 Yılı, “İstiklal Marşı Yılı” ilan edildi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2021 yılının, “İstiklal Marşı Yılı” olmasını içeren önergenin, Meclis Genel Kurulunda kabul edilmesiyle ülkemizde 2021 yılı boyunca bütün kamu kurum ve kuruluşları tarafından İstiklal Marşı'nın anlamının ve Kurtuluş Savaşı'nın öneminin idrak edilmesi gerekçesiyle “İstiklal Marşı'nın Kabulü” ve “Mehmet Akif Ersoy'u Anma” etkinlikleri düzenlenmesi gündeme alındı.

İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin 100. yılına tekabül eden 2021 yılı boyunca İstiklal Marşı'nın anlam ve öneminin hatırlanmasıyla, aynı zamanda İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ve kurtuluş mücadelemizde görev alarak Türkiye'yi bizlere vatan kılan şehit ve gazilerimizin yad edilmesi amaçlandı.

Milli Mücadelenin ruhunu temsil eden, sadece lafzıyla değil manası ve hakikatiyle her an yaşayan bir coşkuyu yansıtan ve yediden yetmişe herkesin aynı inanç ve heyecanla okuduğu Milli Marşımızın etkinliklerle vurgulanması kapsamında İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşumuz Yücel Huzurevi Müdürlüğümüz de yerini aldı. İl Müdürümüz Galip SÖKMEN ve Yücel Huzurevi Müdürü Mustafa KAYA’nın da katılım sağlayarak Yücel Huzurevi sakinlerimiz ve kuruluş personellerimizce hazırlanmış olan video ile bizler de bu özel günü milletçe anlamanın onur, gurur ve mutluluğunu yaşıyor; aynı zamanda başta İstiklal Şairimiz Mehmet Akif ERSOY olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyoruz.