…
…
…
06 Temmuz 2021, Salı Karabük, TÜRKİYE

2021 Yılı Çocuk Koordinasyon Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.


Çocuk Koruma Kanuna Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbirlerin Yerine Getirilmesi Amacıyla Kurulan Merkezi, İl ve İlçe Koordinasyonların Çalışma, Usul ve Esasların Yönergesi kapsamında 2 ayda bir gerçekleştirilen ve yaşanan pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen iki toplantıyı da kapsayan 1. 2. ve 3’üncü Çocuk Koordinasyon Kurul Toplantısı 06.07.2021 tarihinde Karabük Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilmiştir. Toplantı, Vali Yardımcımız Numan Tahir ŞİMŞEK’ in başkanlığında; Savcılık, İl Müdürlüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İŞKUR Müdürlüğü kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda İl Müdürlüğümüz tarafından, 2021 yılı Ocak - Haziran ayları arası itibarıyla 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanuna kapsamında ilimizde bulunan; haklarında eğitim, sağlık, danışmanlık ve bakım tedbiri alınan çocuk sayıları, Müdürlüğümüz hizmet modellerinden Çocuk, Koruyucu Aile ve Evlat Edinme Birimlerinin istatistiksel verileri, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğüne bağlı Çocuk Birimi ve Sosyo-Ekonomik Destek Birimine ait istatistiksel veriler paylaşılmış olup İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl jandarma Komutanlığı ve Çocuk İzlem Merkezi sayısal verileri incelenmiştir.

Toplantı, paydaş kurumlarımızın katkılarıyla hazırlanan; İstatistiki bilgilerin sunulmasının ardından İl Müdürümüz Galip SÖKMEN’ in, kurumlar arası koordinasyon ve işbirliği için teşekkürlerini sunması ve başarı dilekleriyle sonlandırılmıştır.