…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Eylül 2019, Cuma

19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı


19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak İstasyon Meydanı'nda toplanan protokol üyeleri, gaziler, aileleri ve vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk sunum töreni ile devam eden etkinliklere Vali Vekili Barboros Baran, Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ali Sefa Yılmaz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Kıymet BOZTAŞ ve Müdürlüğümüz personelleri, kurum müdürleri,  Türkiye Harp Malulü Gaziler Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şube Başkanı ve üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı ve üyeleri, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve üyeleri, siyasi parti temsilcileri, askeri personel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve yakınları ile öğrenciler katıldı.

Valilik, Belediye Başkanlığı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Dul ve Yetimleri Derneğinin Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından şiirler okundu.

Törende konuşan Vali Vekili Barboros Baran, “Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin esenliğinin ve güvenliğinin sağlanması, al bayrağımızın göklerde gururla dalgalanması, ezanlarımızın minarelerden ilelebet okunması, istiklalimizin ve istikbalimizin teminat altına alınması amacıyla kanlarının dökülmesinden ve canlarını vermekten çekinmeyen, Türk milletine şanlı zaferler yaşatan ve ebediyete intikal eden şehitlerimizi ve gazilerimizi “Gaziler Günü” vesilesiyle rahmetle yad ediyor, hayatta olan gazilerimize, şehit ve gazilerimizin emaneti olan aile fertlerine şükranlarımızı sunuyorum.”diye konuştu.

19 Eylül Gaziler Günü anma programı kapsamında Yenişehir camisinde öğlen namazına müteakip okunan Mevlid-i Şerifin ardından Vali Vekili Barboros Baran, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker ve protokol üyeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından gaziler onuruna düzenlenen yemekte gazi ve gazi yakınlarıyla bir araya geldi.

Yemek programının ardından Vali Vekili Barboros Baran, İl Müdür Yardımcımız Sezgin KÜÇÜKTEPE ve beraberinde Türkiye  Harp Malulü Gaziler Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı ve üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve üyeleri, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve üyeleri ile birlikte Medikar Hastanesinde tedavi gören Kore Gazisi Ahmet Kara’yı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Ayrıca İlimiz Eskipazar İlçesi Doğancılar köyünde ikamet eden Malül Gazi Yılmaz KALAYCI’ yı ziyaret ederek 19 Eylül Gaziler Gününü Kutladılar.