…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Mart 2021, Cuma Karabük,TÜRKİYE

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Bir Dizi Etkinlikle Yad Edildi.


18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 106. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında 5000 Evler Şehitliğinde çelenk sunum töreni düzenlendi.

Vali Fuat Gürel’in yanı sıra Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, Karabük Belediye Başkan Vekili Seher Berker, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, POMEM Müdürü Zekeriya Çoban, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Galip Sökmen, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Sabri Özer ve dernek üyeleri, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hilmi Öksüzoğlu ve Dernek üyeleri ile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sebahattin Çorbacı’nın katıldığı törende; Vali Fuat Gürel, Karabük Belediyesi Başkan Vekili Seher Berker ile Şehit ve Gazi Dernekleri tarafından Şehitlik Anıtına Çelenk sunumunun ardından Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

Şehit ve Gazi Derneği Başkanları tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı anma töreni, Mehmet Vergili Fen Lisesi öğrencileri Muharrem Gök ve Nurefşan Tokan tarafından Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirinin okunması ile devam etti. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından yapılan duanın ardından Şehitliklere karanfil bırakılması ile tören sona erdi.

Anma töreninin ardından 18 Mart Çanakkale Şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi dua ile yad etmek amacıyla Çamlık Camiinde Kur-an’ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okunup İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından dua edildi.

Akabinde, Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel ev sahipliğinde, İl Müdürlüğümüz koordinesinde şehit ailelerimiz ve gazilerimiz onuruna Karabük Polisevinde yemek programı düzenlendi.

Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel’in yanı sıra Karabük Belediye Başkan Vekili Seher Berker, Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, POMEM Müdürü Zekeriya Çoban, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Galip Sökmen, kamu kurum müdürleri, şehit aileleri ve gazilerin katıldığı programda Vali Fuat Gürel, Eşi Özlem Aras Gürel ile birlikte masaları tek tek dolaşarak katılımlarından dolayı şehit ailelerine ve gazilere teşekkür etti.

İl Müdürümüz Galip Sökmen’in, bu anlamlı günde bu güzel buluşmaya icabet ettiklerinden dolayı şehit ailelerimize, gazilerimize ve tüm misafirlere teşekkür mahiyetinde açılış konuşmalarının ardından; Vali Fuat Gürel, “Tüm şehit ailelerimiz ve gezilerimizi bu onurlu günde sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bu onurlu günde bir araya geldik.  Şükürler olsun ki bu ortamı oluşturabildik yaşanan pandemiden dolayı ne bir araya gelebildik, ne de sizleri ziyaret edebildik. Önümüzdeki süreçte inşallah daha çok bir araya gelip sizleri ziyaret edeceğiz.  Sizler Çocuklarınızı, Eşlerinizi, Kardeşlerinizi Milletimizin ve Ülkemizin bekası için şehit verdiniz. Sizler Bizlere, Milletimize emanetsiniz.  Bu ülkede bağımsız şekilde yaşayabiliyorsak, ezanlarımız hür şekilde okunabiliyorsa, ay yıldızlı Bayrağımız göklerde dalgalanabiliyorsa  şehitlerimiz sayesindedir. Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum. Davetimize icabet ettiğiniz için sizlere ve bu programı düzenleyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından yapılan yemek duasının ardından program sona erdi.