…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
12 Temmuz 2019, Cuma Karabük, Türkiye

“Okul Destek Projesi” ve “Sosyal Uyum Programı”ndan Yararlanan Çocuklarımız ile Bir Araya Geldik


15 Temmuz etkinlikleri kapsamında “Okul Destek Projesi” ve “Sosyal Uyum Programı”ndan yararlanan çocuklarımız ve aileleri ile kahvaltıda bir araya geldik.

Karabük Valisi Fuat Gürel’in eşi Özlem Aras Gürel, İl Müdürümüz Galip Sökmen ve eşi Canan Sökmen, İl Müdür Yardımcımız Kıymet Boztaş ve Müdürlüğümüz personelleri,  İl Müdürlüğümüz Aile ve Toplum Hizmetleri Birimi’nce, Bakanlığımız Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti’nden yararlanan çocukların okul dışı zamanlarını değerlendirmek, çocukları dış uyarıcılardan korumak ve akranları ile eşit fırsatlara kavuşabilmeleri için akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ile buluşturmak amaçlarıyla uygulanan “Okul Destek Projesi" ve ilimizde ikamet eden yabancı uyruklu çocuklarımızın faydalandığı ‘’Sosyal Uyum Programı’’ kapsamındaki çocuklarımız ve aileleri ile kahvaltıda bir araya geldi. 12.07.2019’da Karabük Öğretmenevi’nde, gerçekleştirilen kahvaltı programı öncesi konuşmalarını yapan İl Müdürümüz Galip Sökmen öğrenim gördükleri okullarda başarı gösteren çocuklarımızı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Ayrıca  program vesilesi ile tüm çocuklarımız ve ailelerimizin  “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nü tebrik ederek bu günün tüm milletimizce en iyi şekilde idrak edilmesini, devletine, milletine, milli ve manevi değerlerine ve ecdadının ruh köküne sahip çıkacak nice nesiller yetiştirilmesini temenni etti.  İl Müdürümüz Galip Sökmen’in konuşmalarının ardından kahvaltı ikramı başladı.

Kahvaltı programı İl Müdürlüğümüzce hazırlanan kırtasiye malzemeleri, kitap ve çantadan oluşan hediyelerin Özlem Aras Gürel Hanımefendi ve İl Müdürümüz Galip Sökmen tarafından çocuklarımıza takdimi ve birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından sonlandırılarak tüm katılımcılarla birlikte Karabük Valiliği’nde 15 Temmuz gecesi Türkiye genelinde Anadolu Ajansı ve İhlâs Haber Ajansı muhabirleri tarafından darbenin kritik noktalarında çekilen fotoğrafların sergilendiği sergiye geçildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Karabük Valiliği Fuaye Alanında halka sunulan serginin açılışına Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Vali Yardımcısı Barboros Baran, Hukuk Müşaviri Numan Tahir Şimşek, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Ali Sefa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Kastamonu Tapu Kadastro 19. Bölge Müdürü Yücel Serdar, İl Müdürümüz Galip Sökmen ve eşi Canan Sökmen, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 15 Temmuz Şehidi Metin Arslan’ın babası Zeki Arslan, Okul Destek Projesi ve Sosyal Uyum Programı kapsamındaki çocuklarımız ve aileleri ile vatandaşlar katıldı. İlimizde öğrenim gören öğrenciler tarafından seslendirilen “Bayrak”, “Dua” ve “Ordunun Duası” şiirlerinin ardından konuşmalarını gerçekleştiren Vali Fuat Gürel; “15 Temmuz münasebeti ile AA ve İHA muhabirlerinin 15 Temmuz gecesi vatandaşlarımızın göstermiş olduğu kahramanlığı ve hainlerin o gece yapmış oldukları hainlikleri gösteren fotoğraflarla bir sergi düzenlendi. Geçmiş yıllarda da yapılan sergi ortak bir hale getirildi ve burada sergileniyor. O geceyi hepimiz biliyoruz, 3 sene önce o geceyi o hainlikleri yaşamış olduk. Devletimiz içerisinde çöreklenen, yuvalanan özellikle şanlı Türk ordusu içerisine bir şekilde sızan ve orda yer alan bir güruh maalesef ülkemizin siyasi otoritesine ve milletimize karşı bir darbe girişiminde bulundu. Ülkemizin yakın tarihinde maalesef darbeler var, tüm darbeleri lanetlemek lazım. Darbeleri lanetleyelim, karşı duralım ki artık hiç kimse cesaret edemesin. 15 Temmuzdaki milletin kahramanlığı bunu ortaya koydu. Bizler demokrasi ile yönetilen bir ülkenin fertleriyiz. Bu millet demokrasi ile yönetilmenin ne olduğunu bilen bir millet. Çıkmaza girildiğinde demokrasi ile bu işlerin üstesinden gelineceğini bilen bir milletiz. Fakat şöyle bir şey var ki; 15 Temmuz gecesini çok iyi hatırlıyorum. Milas’ta görev yapıyordum, güllük gülistanlık bir dönemdi. O geceyi hatırlayanlar bilir, ortada hiçbir sorun yokken birden bire tankların İstanbul’da boğazı kestiğini köprüde tedbir aldığını, Ankara’da uçakların havalandığını duyunca herhalde bir tatbikat yapılıyor havası oluştu. Acaba terör ile ilgili bir tedbir mi? diye düşünürken sonra Başbakanımızın bir kalkışma olduğunu bildirmesiyle beraber olayın çok ciddi olduğu ortaya çıktı. Aslında kendi amaçlarına ulaşmak adına yıllardır devletin içerisine çöreklenen bu hain güruh bu milletin tankıyla, tüfeğiyle, uçağıyla milletin üzerine ateşler yağdırdılar. TBMM’yi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesini, MİT’i, Genel Kurmay Başkanlığını, Özel Harekât Daire Başkanlığını ve daha birçok yeri bombaladıklarını biliyoruz. En önemlisi de bu milletin üzerine ateş yağdırdılar. Ancak Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara çıkan vatandaşlarımız askeriyle, polisiyle el ele vererek bu hainleri bertaraf ettik.

Ben bu serginin hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. 15 Temmuz bir dönüm noktasıdır. Artık darbe yapma düşüncesinde olan güruhlar bir kez değil bin kez düşünecekler. Ülkemizin, bölgemizde ve dünyamızda daha iyi yerlere gelebilmesi için inşallah hep birlikte çalışacağız. Birlik beraberlik içinde olursak hiç kimse karşımızda duramaz, hainliklere yeltenemezler. Demokrasi ve Milli birlik günümüzü kutluyorum. Şehitlerimizi rahmetle yadediyorum, gazilerimize sağlık sıhhat diliyorum.” diye konuştu.

Vali Fuat Gürel’in yaptığı açılış konuşmasının ardından, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara ve İstanbul'da, AA ve İHA Foto Muhabirlerinin objektifinden çekilmiş fotoğraflardan oluşan sergi Karabüklülerle buluştu.