…
…
…
…
…
…
…
…
26 Mayıs 2021, Çarşamba Karabük,TÜRKİYE

15-21 MAYIS AİLE HAFTASI ETKİNLİKLERİ


Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1993 yılında aldığı kararla “Aile Haftası” olarak kutlanmakta olan 15-21 Mayıs tarihlerinde Müdürlüğümüz bünyesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

20 Mayıs 2021 Perşembe Günü başlayan programla Müdürlüğümüzden 2016 yılından bu yana sosyo-ekonomik destek hizmeti almakta olan 3 kişilik bir ailemiz ziyaret edilip aynı zamanda hanedeki bakıma muhtaç yaşlının, engelli sağlık kurulu raporu ve hasta yatağı temini için gerekli prosedürler hayata geçirildi. Daha sonra çocukları için sosyo-ekonomik destek ve engelli evde bakım hizmeti ile Müdürlüğümüz tarafından desteklediğimiz 4 kişilik bir ailemiz ziyaret edilerek her iki ailemize de hediyelerimiz takdim edildi.

Akabinde, kadınların sosyalleşmesi, kendilerini geliştirmesi ve el emekleriyle yaptıkları doğal ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlamaları amacıyla kurulan Bulak El Emeği Kadın Girişimi, Üretimi ve İşletme Kooperatifine ziyarette bulunuldu.  Geleneksel usullerle hazırlanan tarhana, doğal ketçap, erişte makarna, kahvaltılık sos, turşu, mantı ve reçel gibi organik ürünler ile hediyelik eşyalar imal eden kadınlarla sohbet edilerek aile haftaları kutlandı ve kendilerine aile olmak hakkında bilgiler verildi. Yine program kapsamında SED, Engelli Evde Bakım, Koruyucu Aile, Çocuk Hakları Komitesi hizmetleriyle desteklenen ailelerimizin çocukları ile Karabük Öğlebeli Gençlik Merkezinde bir çocuk buluşması gerçekleştirildi. Toplamda 15 çocuğumuzla birlikte “Asteriks Süper Güç” isimli animasyon filmi izlendikten sonra, badminton ve playstation oynandı, bisiklete binildi, robotik kodlama atölyesinde ve kütüphanede çeşitli çalışmalar yapıldı. Has Oda’da def ve saz eşliğinde türküler söylenerek çocuklarımıza gençlik merkezine ve kamplarına nasıl kayıt olunabileceği hakkında bilgiler verildi.

21 Mayıs 2021 Cuma Günü devam eden program kapsamında şehrimizin trafiğe kapalı olduğu ve yoğunluğun görüldüğü Hürriyet Caddesi’nde Koruyucu Aile hizmet modelimizi tanıtan stant kurularak halkın yoğun katılımı ile Müdürlüğümüz personelleri tarafından etkinlik gerçekleştirildi.

Son olarak ise içinde bulunduğumuz Aile Haftası münasebetiyle ailenin korunması ve güçlendirilmesi için Zoom bağlantısı ile “Aile Olmak” konulu panel düzenlendi. Düzenlenen panelde İl Müdürümüz Galip SÖKMEN’in açılış konuşmalarıyla ‘Aile Haftasının amacı’, ‘Ailenin nasıl kurulduğu’, ‘Aile bütünlüğünün nasıl sağlandığı’, ‘Aile değerlerimizin daha da güçlenmesi kapsamında Müdürlüğümüz bünyesinde yürütülen hizmetler’ konularına değinmesinin ardından çocuk gelişimi, bebeklik döneminde gelişim, erken müdahale, sosyal beceriler, yaratıcı drama, çocuk hakları, bebek kütüphanesi ve aile eğitimi konularında çeşitli yayınları bulunan Karabük Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şehnaz CEYLAN tarafından günün anlam ve önemine ithafen konuşma gerçekleştirildi ve program sona erdi.