…
…
27 Ocak 2020, Pazartesi Yazıköy-Karabük,TÜRKİYE

125. JANDARMA EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI BÜNYESİNDEKİ 1815 KURSİYER UZMAN ERBAŞA “KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE” KONULU EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ


Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı Eğitim ve Danışmanlık Birimi koordinatörlüğü ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, 22.01.2020 ve 23.02.2019 tarihlerinde, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı bünyesindeki 1815 kursiyer uzman erbaşa “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konulu eğitim semineri verildi.

İl Müdürlüğümüze bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü personellerinden Sosyolog Tuğba YILDIRIM’ın sunumuyla gerçekleşen eğitimde; “Kadına Yönelik Şiddetin Nedenleri, Kadına Yönelik Şiddetin Tanımları,  Türleri ve Yaygınlığı, Kadına Yönelik Şiddetin Kadınlar ve Çocuklar Üzerindeki Etkileri, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Konusunda Uluslararası ve Ulusal Mevzuat, Kadına Yönelik Şiddet Konusunda Hizmet Veren Kurum ve Kuruluşlar, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Erkek Katılımının Rolü ve Önemi’ konu başlıkları üzerinde duruldu.  

Kursiyer uzman erbaşlar tarafından ilgiyle takip edilen eğitim seminerleri soru cevap etkinliği sonrasında iyi dilek ve temennilerle sonlandırıldı.