…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Nisan 2024, Çarşamba Kahramanmaraş,Türkiye

İftarımıza SED Hizmet Modelinden Faydalanan Çocuklar ve Aileleri Misafirimiz Oldu


Sayın Valimiz Mükerrem Ünlüer, eşi Dr. Selma Ünlüer hanımefendi ve İl Müdürümüz M.Ferdi Bozkurt, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) destekleriyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen iftar programında, Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçemizde bulunan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmet Modelinden faydalanan çocuklar ve ailelerini misafir etti.

 

İftar programına, Sayın Valimiz Mükerrem Ünlüer ve eşi Dr. Selma Ünlüer Hanımefendi'nin yanı sıra Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr.Fatih Çelikkaya, Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz M. Ferdi Bozkurt, kurum müdürleri ve SED birimi çalışanları katıldı.

 

İftar programında, çocuklar ve aileleri ile keyifli bir akşam geçiren Sayın Valimiz Mükerrem Ünlüer ve eşi Dr. Selma Ünlüer hanımefendi, Onikişubat ve Dulkadiroğlu Kaymakamlarımız çocuklarla yakından ilgilenerek çeşitli hediyeler verdi.

 

Sayın Valimiz Mükerrem Ünlüer, böylesine anlamlı bir iftar programının organize edilmesinde emeği geçen KEDV’e ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze teşekkür etti.

 İl Müdürümüz program sonrası yaptığı açıklamada;

“Sosyal ve ekonomik destek hizmet modeli bakanlığımızın lokomotif hizmet modelleri arasında yer almaktadır. Bunun sayesinde çocuklarımız aile bağlarından kopmada anne, baba, dede, babaanne, anneanne, hala, dayı, teyze gibi yakın akrabalarının yanında kalıyor ve devletimizde bu çocukların bakımları için gerekli maddi desteği sağlıyor. Bunun yanında ara ara yaptığımız denetimlerimizle çocuğun bakım ve psikolojik durumu değerlendiriliyor ve ek hizmet modelleri uygulanması gerekiyorsa bunlar uygulanıyor veya sonlandırılıyor. Biz İl Müdürlüğü olarak her an çocuklarımız ve ailelerimizin yanındayız”dedi.

İftar programı hatıra fotoğrafının çekiminin ardından sona erdi.