…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2022, Pazartesi Kahramanmaraş,Türkiye

Gaziler Günü Buluşması


Kahramanmaraş Valiliğimiz koordinasyonunda İl Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemiz işbirliğinde 19 Eylül Gaziler Gününde ilimizde bulunan Gazilerimiz onuruna yemek programı düzenlendi.

 

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun ve eşi Sevilay Coşkun Hanımefendi, ile İl Müdürümüz Mutlu Kaya 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen “Gaziler Günü Buluşması” kapsamında gazilerimiz ve aileleriyle bir araya geldi.  

 

Gazilerimiz ve aileleri ile yakından ilgilenerek bir süre hasbihal eden Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun burada yaptığı değerlendirmede, “Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak için canları pahasına cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.  

 

Şehitlerimiz ile birlikte yaptıkları kahramanlık ve büyük fedakârlık sayesinde en yüce iki makamdan birisine ulaşmış olan gazilerimiz sayesinde bugün bağımsız bir ülkede rahatça yaşıyoruz. Bizlere emanet edilen bu vatan için bizlerde onlardan aldığımız ilham ve güçle çalışmalarımızı aynı kararlılıkla yürütmeye gayret ediyoruz. 

 

Bugün Gaziler günü münasebetiyle gazilerimiz ve kıymetli ailelerimizle aile sofrasında bir aradayız. Gazilerimize ve ailelerine bugün bizlerle birlikte oldukları için teşekkür ediyor, bu vesileyle gazilerimizin günlerini kutluyor,  sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.” diye konuştu.

 

İl Müdürümüz Mutlu Kaya program sonrası yaptığı açıklamada

 

“Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz şehit yakınlarımız ve gazilerimizle yedi gün yirmi dört saat beraberiz. Onların mutlu ve hüzünlü günlerinde beraberiz. Bugünde onların günü ve birlik ve beraberliğimizin temsiliyeti konumunda bir programla biraradayız. Gazilerimiz vatanımızın savunmasında kendilerini o ateş çemberi içerisinde bulup fani bedenlerinden bir parçalarını vatan uğruna vererek bizleri ve bu toprakları müdafa ettiler onlar için ne yapsak az  olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Programda, Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun ve eşi Sevilay Coşkun’a, gazilerimiz ve ailelerinin yanı sıra, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Sefer Aycan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Emin Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürümüz Mutlu Kaya, Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Şubesi çalışanları, ASDEP çalışanlarımız, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri eşlik etti.

 

Program, yemeğin ardından ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimiz için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile son buldu. 

 

Program sonunda, gazimiz Emir Küpeli’nin kızı Elif Yağmur Küpeli’ye doğum günü sürprizi yapıldı.