…
…
…
…
…
07 Mayıs 2019, Salı Kahramanmaraş, Türkiye

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Gerçekleştirildi


Şehitlik Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni gerçekleştirildi. Törene Kahramanmaraş Valisi Sayın Vahdettin ÖZKAN, Hanımefendi Dr. Ruhan ÖZKAN, Milletvekili Habibe ÖÇAL, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin GÜNGÖR, Cumhuriyet Başsavcısı İlker YAZICI, Vali Yardımcısı Bayram ÖZ, İl Emniyet Müdürü Doğan İNCİ, İl Müftüsü Celal SÜZGEÇ, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başaknı Yunus KARAMAN ve yönetim kurulu, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Tayfun ÖZBEK ve yönetim kurulu ile Şehit yakınları ve gazilerimiz katılım sağladı.

Kahramanmaraş Valisi Sayın Vahdettin ÖZKAN, yaptığı konuşmada; Ramazan’ın ilk gününde bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. ’’Memleketin birliği ve bütünü için fedai can etmiş evlatların aileleriyle, böyle bir aileye mensup olarak, devletimizin teveccühünün ifadesi olarak Devlet Övünç Madalyası ve Beratının tevcihi vesilesiyle bir araya geldik. Milletin bekası, bayrağımız için, istiklalimiz ve istikbalimiz için fedai can etmiş, anneye, babaya, evlada, bu uğurda gazi olmuş kardeşlerimizle bir aradayız.’’ dedi

Onlar Peygambere Misafir Olarak Gittiler
“Bu tören bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından devletimizin teveccühünün bir ifadesi olarak şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize bir şükran ifadesi olarak bu madalyalar tevcih edilecektir. İlimizde de bugün 12 tane şehidimizin yakınına tevcih edeceğiz. Bizim bu memleketin değerlerini ileriye taşımamız her birimizin görevidir. Şehitlerimiz olmasa bugün belki bizler burada olmayacaktık. Şehitlerimiz, devletimizin birliğini bütünlüğünü ve devletin bekasını sağlamaktadır. Sizlerde ne mutlu ki memleketin birliğinin bütünlüğünün ifadesi olan bir aile efradına sahipsiniz. Ebediyete onlar peygambere misafir olarak gittiler. Her birimiz, doğduğumuz gibi mutlaka öleceğiz ama öyle bir ölüm şekli var ki, ebedi ve sonsuz bir hayatı garantilemektedir.’’ 

Kahramanmaraş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Mehmet SERTPOLAT ise program sonrası yaptığı açıklamada;
“Biz ancak şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmakla, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize layık olabilmek için çalışmakla mükellefiz. Bugün burada tevcih ettiğimiz madalya ve beratlar, manevi birer hatıradır. Devlet olarak şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sahip çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu millet şehadeti şeref olarak görüyor, dize getirebileceklerini sananlar hüsrana uğrayacaklardır” dedi.
Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreninden sonra iftar yemeğine geçildi. İl Müftüsü Celal SÜZGEÇ’ in yaptığı yemek duasıyla program sona erdi.